Sant Joan implantarà el Bus a Peu per acompanyar alumnes a escola

Dilluns començarà una prova pilot fins al 20 de desembre, amb tres itineraris que de moment seran gratuïts

El Bus a Peu ja funciona en altres municipis, com Sant Vicenç

El Bus a Peu ja funciona en altres municipis, com Sant Vicenç / ARXIU | AJUNTAMENT DE SANT VICENÇ

Jordi Escudé

Jordi Escudé

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada posarà en marxa a partir de dilluns, 20 de novembre, el Bus a Peu, una iniciativa de suport a les famílies que consisteix en un servei de monitoratge que acompanyi els alumnes d’infantil i primària, tot caminant, de casa a l’escola i de l’escola a casa perquè no vagin sols. La iniciativa, que ja s’està duent a terme en altres municipis, a Sant Joan arrencarà com a prova pilot durant aquest mes que queda fins a les vacances de Nadal, amb la idea de reprendre l’experiència passats Reis.

La proposta va dirigida a alumnes des de P3 fins a sisè de les escoles Collbaix, Joncadella i els Ametllers, que seran els punts d’arribada, i en tornant de sortida, de cada recorregut. Se n’han dissenyat tres per mirar de cobrir totes les àrees de la població, amb un límit de 20 alumnes per dia en cada un. Per això, i com a mínim durant aquest mes de prova, les inscripcions es podran fer per a un temps màxim d’una setmana (i en tot cas ja es renovaran), o d’un dia per l’altre si hi ha places lliures, segons han explicat fons municipals. Des d’ara i fins al 20 de desembre, el servei serà gratuït, aprofitant una subvenció de què disposa l’Ajuntament. A partir del gener, si es reprèn la iniciativa, es valoraran possibles opcions, inclòs el copagament, en cas que no es pugui mantenir la gratuïtat.

Aturades diverses

En tots tres casos, la sortida matinal serà a 2/4 de 9 del matí, amb un recorregut de 25 minuts comptant l’itinerari complet. La ruta blava arrencarà de davant de la comissaria de la Policia Local, la verda sortirà de davant l’institut Quercus, i la vermella ho farà des de la plaça d’Anselm Clavé. Després de fer diverses aturades per afegir més alumnes, totes tres rutes confluiran davant el centre que Ampans té a l’avinguda del Torrent Canigó, per on els alumnes, ara tots junts, continuaran el recorregut fins que es tornaran a separar a l’altura del carrer Salvador Espriu per enfilar, en cada cas, el camí cap a les respectives escoles. De tornada, la sortida des de cada centre serà a 16.35 h.

A Sant Joan el projecte comptarà amb un total de 7 monitors, dues persones per a cada itinerari i una altra de reforç per a casos que ho requereixin, i que acompanyaran els infants al llarg de tot el trajecte, tant d’anada com de tornada.

L’Ajuntament de Sant Joan ha triat el 20 de novembre com a data d’inici de la proposta, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants.