Sant Fruitós restaurarà la zona de la Tolega, afectada pels incendis, abans de final d'any

Els treballs tindran un cost de 33.000 euros que assumirà íntegrament la Diputació

Una imatge de la zona que es restaurarà

Una imatge de la zona que es restaurarà / AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages iniciarà els pròxims dies els treballs de restauració forestal de la zona de la Tolega, a les Brucardes, un espai que va resultar greument afectat per l'incendi del juliol del 2022.

Concretament, l'actuació es concentrarà sobre una parcel·la de 8,7 hectàrees amb l’objectiu d’afavorir la restauració de la zona cremada, disminuir l’impacte paisatgístic, prevenir l’erosió del sòl i minimitzar el risc d’aparició de plagues forestals. Els treballs consistiran en una tallada de la vegetació morta, actuacions de control d’espècies invasores, la plantació complementària en zones de ribera i treballs de sembra d’emergència.

El conjunt de les actuacions, que es preveuen iniciar durant la primera setmana de desembre, finalitzaran abans d'acabar l'any, i s'executen per un import de 33.000 euros, un cost que assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona fruit d'una subvenció atorgada al consistori. un cop acabats els treballs, es podrà reobrir tota la zona afectada, que durant mesos ha estat tancada al pas pel perill que comportava.

La intervenció que ara es farà ja s'ha presentat a representants de l'associació de veïns. És fruit de l'estudi fet per la Diputació de Barcelona, a petició de l'Ajuntament, per conèixer l'estat del vessant sud de la urbanització. El document apuntava que a causa de l'incendi i de la greu sequera que ha patit la zona, la recuperació forestal és molt lenta i incidia en la necessitat de restaurar l'espai per disminuir l'impacte paisatgístic, prevenir l'erosió del sòl i minimitzar el risc d'aparició de plagues forestals.