El tanatori de Cardona guanya espai amb una reforma integral de les instal·lacions

Àltima ha modernitzat l'equipament amb una ampliació de la sala de vetlla original i millores a l'interior i la façana

Personal d'Àltima i de l'Ajuntament, a la inauguració de les reformes

Personal d'Àltima i de l'Ajuntament, a la inauguració de les reformes / ÀLTIMA

Redacció

La companyia funerària Àltima ha ampliat i remodelat íntegrament el tanatori de Cardona, situat al número 12 de la Plaça de les Escoles Escany, dotant-lo de més espai i una major comoditat. El projecte de remodelació ha durat 9 mesos, amb una primera fase on s'ha ampliat la sala de vetlla original, i una segona que ha consistit en una reforma completa de l’interior del tanatori i la façana principal de l'edifici original.

Amb aquesta intervenció, s'ha mantingut el mateix nombre d'espais finals però tots ampliats i millorats. L'edifici compta amb 2 sales de vetlla, i cadascuna ha incorporat una sala privativa, així com lavabo adaptat també privatiu per cadascuna de les sales. El nou edifici disposa d'una planta en forma de trapezi que dona lloc a una nova façana orientada al Passatge del Notari Thomasa, formant un angle amb l'entrada principal orientada a la Plaça de les Escoles Escany.

El tanatori de Cardona es va obrir l’any 1997 i té un espai d'atenció a les famílies independitzat de les sales, així com un espai interior de serveis per al cotxe fúnebre i una zona tècnica d'instal·lacions. A l’edifici original remodelat cal afegir-hi el pati enjardinat exterior per dotar el tanatori d'un context de calma i llum natural.

A la inauguració d'aquest dimarts a la tarda hi han assistit la cúpula directiva d’Àltima amb els seus consellers delegats, Jordi Viñas, Joan Ventura i Josep Ventura; l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el mossèn de Cardona, Paco Bernabé. Durant l'acte, l’alcalde va celebrar la dignificació d’un espai que acompanya famílies cardonines durant moments complicats, amb la millora de la zona i que compta amb dues sales acollidores i més àmplies.

La remodelació del tanatori de Cardona "respon a la vocació d'Àltima de donar un millor servei a les famílies i millorar així la comoditat dels usuaris", apunten fonts de la companyia. El gerent d’Àltima de l’Hospitalet-Baix Llobregat, Bages, Garraf - Penedès i L’Alt Camp, Enrique Agustín, afirmava que “la remodelació permet disposar d’un millor espai perquè les famílies puguin gaudir de la intimitat i les comoditats que un moment de dol requereix".