Una conferència sobre la geologia de Montserrat omple l’auditori de la Plana de l’Om

L’acte era organitzat pel Geoparc de la Catalunya Central per commemorar el Dia Internacional de les Muntanyes

Un moment de la conferència del geòleg Oriol Oms Llobet

Un moment de la conferència del geòleg Oriol Oms Llobet / BAGES TURISME

Redacció

El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central va organitzar una xerrada sobre la muntanya de Montserrat per commemorar el Dia Internacional de les Muntanyes. La conferència va omplir l’auditori de la Plana de l’Om de persones que van voler escoltar la història, geologia i curiositats sobre aquesta muntanya, que reuneix un conjunt de característiques que la fan única al món. El ponent va ser el geòleg manresà i membre del consell científic del Geoparc Oriol Oms Llobet, catedràtic laboral del departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Prèviament, el conseller comarcal de Turisme i president del Geoparc, Eduard Mata i Riu, va donar la benvinguda a tots els assistents.

Oriol Oms Llobet té un gran esperit naturalista i és un perfecte coneixedor del territori, la geologia i la naturalesa del Geoparc. Durant la seva ponència va fer un recorregut per l’origen de la muntanya més emblemàtica del Geoparc i a través d’un viatge per diferents punts del planeta va donar a conèixer exemples semblants però no iguals, que permeten fer veure que Montserrat és una muntanya única a la Terra.

Des del Geoparc de la Catalunya Central es treballa per sensibilitzar la societat de la importància del patrimoni geològic i els seus processos i fenòmens tan actuals com del passat, ja que permeten comprendre millor l’entorn on ens hem desenvolupat i entendre i mitigar els efectes dels canvis que estem afrontant actualment.

El president del Geoparc, Eduard Mata, destacav que l’elevada assistència en actes com aquest demostra «que al territori hi ha un interès per saber i aprendre més sobre la nostra geologia, una missió a la qual estem plenament compromesos com a Geoparc mundial de la Unesco».