Els Picapolls de la Gavarresa cessen la seva activitat i es dissolen

L'entitat artesenca s'ha donat de baixa a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Una actuació dels Picapolls a la festa major d'Artés de l'any passat

Una actuació dels Picapolls a la festa major d'Artés de l'any passat / ARXIU/PICAPOLLS

David Bricollé

David Bricollé

La Colla Castellera Picapolls de la Gavarresa han comunicat oficialment a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya la seva baixa a l’entitat després de cessar la seva activitat definitivament. El passat mes de març en la seva assemblea van decidir aturar temporalment l’activitat castellera per falta d’efectius als assaigs, circumstància que ara els ha dut, finalment, a la seva dissolució «tot i els intents per reactivar l’activitat, sense èxit», segons exposa l’entitat en un comunicat. En aquest també expliquen que «la pandèmia va aturar l’activitat social i castellera i això va perjudicar moltes colles que en la represa no han aconseguit arrossegar el volum de gent necessari per assajar i treballar els castells de la manera més segura i eficient».

Els Picapolls van néixer el 2014 a la vall de la Gavarresa, entre el Bages i el Moianès, amb seu a la població d’Artés. Van escollir la camisa de color morat i van ser acceptats com a colla de ple dret de la Coordinadora el 2016. En aquests anys han assolit el 4de7, el 5de6 i el 2de6 com a millors castells de la seva trajectòria.

Amb aquesta baixa, en l’actualitat formen part de la federació 102 colles de les quals vuit es consideren en procés de formació i 12 són colles universitàries.