Sallent tanca el 2023 amb un increment de visitants, més de 4.200 en tot l'any

La Casa Museu Torres Amat, i el castell amb la seva església són els espais que van despertar més interès turístic

Una de les visites turístiques a Sallent l'any passat

Una de les visites turístiques a Sallent l'any passat / AJUNTAMENT DE SALLENT

Redacció

Sallent va tancar el 2023 amb un increment de les activitats i el nombre de visites realitzades a diferents espais patrimonials i naturals del municipi que es va traduir en un major nombre de visitants al llarg de tot l'any, arribant als 4.250.

Pel que fa a la Casa Torres Amat, va ser l'espai més concorregut, amb un total de 1.623 assistents a actes i visites. De fet, el gener de 2023 es va restaurar i inaugurar el pati central de l'edifici, on s'ha portat a terme tastos, trobades, lectures, audicions i concerts en petit format, així com el Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell.

A l'espai del castell i la seva característica església rodona hi ha passat 967 persones entre visites, concerts i altres activitats. Seguidament, a l'espai Pare Claret hi ha hagut 589 passants, un espai que atrau centres religiosos d'arreu.

Tot i que en una menor mesura, també destaquen el Centre de visitants del Geoparc, que va rebre 419 persones i el poblat ibèric del Cogulló, amb 287 visites. Altres espais culturals com Ca l'Arau, Cal Berenguer, el pare Claret, la Botjosa o el nucli històric van assolir el total de 187 visitants.

Finalment, pel que fa a espais naturals, entre la Corbatera, la falla del Guix i el bosc de la Sala, sumen gairebé un centenar de persones més.

Perfil dels i les visitants

Pel que fa al perfil de les persones que van visitar Sallent durant el 2023, la majoria provenen de la pròpia comarca del Bages i, en menor grau, altres comarques de la Catalunya Central, Vallès Oriental, Vallès Occidental i àrea metropolitana.

La majoria de les persones usuàries a nivell particular i grups es va assabentar de les activitats a través d'internet i xarxes socials i les pàgines webs de Sallent Turisme, Ajuntament de Sallent, Bages Turisme, Geoparc i Diputació de Barcelona.

A més, també es va poder comptar amb visites escolars, de manera que el 2023 van visitar el municipi 217 alumnes de les escoles de Sallent, Sabadell i Sant Joan de Vilatorrada.