Món Sant Benet acull el planter científic que promou la Fundació Catalunya La Pedrera

Al complex s’hi ha fet l’acte de «Bojos per la ciència», que enguany incorpora més de 300 joves a 17 centres de recerca

Redacció

La Fundació Catalunya La Pedrera incorpora un total de 314 estudiants de batxillerat d'arreu de Catalunya a 17 centres de recerca del país, on treballaran amb els investigadors desenvolupant diferents disciplines científiques i tècniques.

Aquest divendres la Fundació ha reunit al complex Món Sant Benet, juntament amb les seves famílies i els investigadors que participen el programa, més de 800 persones, amb motiu de l'acte inaugural de Bojos per la ciència, un dels seus programes d’impuls de les vocacions científiques per a estudiants de batxillerat.

Amb aquesta iniciativa, s'adreça a joves amb talent i un gran interès per la ciència, la tecnologia i la recerca. Durant els pròxims mesos, descobriran de forma pràctica la investigació que es fa en centres de recerca de referència del país. Treballaran amb els investigadors per conèixer de primera mà com és el dia a dia en un centre de recerca i així guanyar coneixements i experiència pràctica en els reptes científics i les tècniques d'avantguarda.

En aquesta edició la Fundació ofereix tretze cursos de disciplines científiques diferents: bioenginyeria, biomedicina, bioquímica, economia, energia, física, intel·ligència artificial, matemàtiques, noves tecnologies, nutrició, química, sostenibilitat i supercomputació.

En total, 17 centres de recerca catalans de primer nivell participaran en aquest programa. Des del 2013, ha comptat amb la participació de 2.772 estudiants de batxillerat. Nascut amb l'objectiu d'ajudar a joves amb interès per la ciència a decidir el seu futur acadèmic, ha servit per impulsar el talent científic de molts joves del país.

Una iniciativa per detectar el talent científic

L'acte inaugural ha estat conduït per antics alumnes, que han recordat el seu pas pel programa. Laia Vilatersana i Lluís Casabona, participants de l’edició del 2016, juntament amb Esteve Ribas, participant del 2015, han explicat com el seu pas pel programa de detecció i impuls del talent científic de la Fundació els ha ajudat en les seves posteriors trajectòries científiques. La inauguració del curs ha comptat amb una conferència magistral a càrrec de l’astrofísica Mónica Seglar-Arroyo, investigadora postdoctoral a l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE), qui ha fet una crida als participants a aprofitar aquesta experiència. Seglar-Arroyo està especialitzada en l’estudi de les ones gravitacionals i la radiació gamma. L'acte també ha comptat amb el parlament de Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, que ha donat la benvinguda als més de 300 alumnes i les seves famílies, que ja formen part de la comunitat de la Fundació Catalunya La Pedrera.