Monistrol torna a lluir les millors gales en el tradicional ball del Bo-Bo

L’acte neuràlgic de la festa major d’hivern omple la plaça a vessar

Jordi Escudé

Ni el fred ni la gentada no han faltat enguany a la cita anual amb el ball del Bo-Bo de Monistrol de Montserrat, que aquest dissabte al vespre ha tornat a eclipsar la plaça que porta aquest mateix nom. La coincidència en cap de setmana ha afavorit la visita de persones de fora, que han acompanyat el públic local en un dels actes més emblemàtics de la festa que el poble dedica a sant Sebastià.

Enguany, els protagonistes eren les parelles formades per Josep Maria Camps (en la figura de l’Abat) i Montserrat Mayordomo; Xavier Cervantes (com a Batlle) i Marta Jurado; i per Biel Ribalta i Anna Cardona, el nom de la qual s’ha sabut en el moment del ball, com ja és habitual en el cas de la figura del Prior. Com de costum, part de l’expectativa era posada en el lluïment que feien totes tres parelles dels seus vestits de gala, elaborats expressament per a l’ocasió, i no han decebut.

El públic també ha donat el vistiplau als administradors que ballaran amb les seves respectives parelles en l’edició de l’any que ve, i que ha anunciat el Credencer en el transcurs de la dansa. En aquest cas seran Jordi López, en la figura de l’Abat i com a únic home; Farners Miró, com a Prior; i Yeni Ortíz, com a Batlle.