Cardona farà un Carnaval amb cinc dies d’activitats, cada dia per a un públic

La festa començarà el dissabte 3 de febrer amb el Carnaval Jove i acabarà l’11 amb l’infantil

Imatge d'una edició passada del Carnaval de Cardona

Imatge d'una edició passada del Carnaval de Cardona / ARXIU

Redacció

El Carnaval de Cardona, que organitza l’Ajuntament de Cardona, l’entitat Cardona Jove i la Comissió de Carnaval, presenta una proposta cultural i festiva variada per a tots els públics, entre els dies 3 i 11 de febrer.

La programació arrencarà el dissabte 3 de febrer a les 7 de la tarda amb l'anomenada 'Cursa', que estarà amenitzada per la música de Lord. V i Brewers. El recorregut començarà des dels 100 Pisos i passarà per la carretera del Miracle, plaça del Portalet, carrer de la Fira, fins arribar finalment a la plaça Santa Eulàlia. En aquest emplaçament es farà, al voltant de les nou del vespre, el sermó del rei Carnestoltes i la baixada del bou, seguit d’una botifarrada a càrrec de la Penya Capote, amb el concert Trio Luky Luke versions.

A partir de dos quarts de dotze de la nit s’obriran les portes del pavelló municipal on, mitja hora més tard, arrencaran els concerts a càrrec dels artistes de la nit: el grup de versions La Banda de Neón i DJ Bum-Bum. L’entrada és gratuïta i durant tota la nit hi haurà habilitat, dins el pavelló, un Punt Lila per conscienciar i atendre qualsevol cas de violència de gènere.

Després de l'arrencada amb el Carnaval Jove, els actes continuaran el diumenge 4 de febrer, que serà el torn de la gent gran, al Casal Cívic a dos quarts de sis de la tarda amb un concert-ball amb l’Orquestra Fase2.

Els actes festius continuaran el dia 8 de febrer, dijous llarder, a les set de la tarda, amb una cercavila a càrrec de la Banda de Música de Cardona i posterior botifarrada popular, a la Fira de Dalt, a càrrec dels Geganters de Cardona.

El divendres 9 serà el torn de les escoles. A partir de les 10 del matí es farà una rua pels carrers de la vila, amb la batucada Percuteria i la Banda de Música de Cardona, que acabarà a la plaça de la Fira amb l’actuació d’un grup d’animació infantil a 1/4 de 12.

Les activitats del Carnaval a Cardona acabaran diumenge 11 de febrer al passeig de la Fira amb el Carnaval Infantil. A les dotze del migdia s’hi celebrarà una desfilada de disfresses infantil per a tots els nens que hi vulguin participar i amb una persona que ho anirà dinamitzant. Més tard, a 2/4 d’1, s’hi farà un espectacle d’animació infantil per a tots els infants i un vermut a càrrec de les Associacions de Famílies de l’Alumnat (AFA) del municipi.