Cultura i esport protagonitzen els dies centrals de la Festa de Sant Sebastià de Súria

Els actes continuaran aquesta setmana amb propostes de caire infantil, històric i patrimonial

Concert amb la Cobla Sant Jordi, dissabte a l'església

Concert amb la Cobla Sant Jordi, dissabte a l'església / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

Els actes culturals i esportius amb segell surienc han tingut el protagonisme de la Festa de Sant Sebastià en els dies centrals de la celebració a Súria, que es va iniciar dijous passat amb el pregó de festes. El programa d’activitats continuarà durant aquesta setmana amb una sessió adreçada als infants i actes de memòria històrica i descoberta patrimonial.

L’empremta de l’artista surienca Mabel Nieto va omplir la sala Cal Balaguer del Porxo divendres en la inauguració de l’exposició "Tot recordant la Mabel Nieto", que es podrà visitar fins al 17 de març. L’exposició aplega una mostra de la seva obra en algunes de les diverses tècniques que va practicar, com la pintura, l’escultura, el relleu o la fotografia, entre d’altres.

L’exposició ha estat produïda pel Cercle Artístic de Manresa, al qual va pertànyer l’artista surienca, amb el suport de l’Ajuntament de Súria, i ha estat comissariada per Rosa Barbé i Gemma Valle. En l’acte inaugural va palesar la vigència de la seva actitud artística i vital, eixamplant les formes d’expressió plàstica a partir d’una experimentació permanent en tots els àmbits.

Mabel Nieto (Manresa, 1961- Súria, 2021) també va col·laborar en nombroses iniciatives cíviques, culturals i socials, formant part de la Corporació Municipal com a regidora entre els anys 2007-11. En l'acte, el president del Cercle Artístic de Manresa, Joan Carrió, va destacar que Mabel Nieto «era una persona que s’implicava molt», amb una obra artística «rica i variada, que ens fa viure la vida i el color». Així mateix, la comissària Gemma Valle i l’artista Roser Oduber també van elogiar la seva personalitat vitalista i lluminosa, i el seu caràcter d’artista «sense fronteres». Per la seva banda, l’alcalde Albert Coberó va elogiar Mabel Nieto com una persona inquieta que es va dedicar a «fer millor la vida dels altres» i que va deixar una obra artística «molt completa i molt compromesa». I finalment, en nom de la família, Angustias Serrano va agrair el treball de totes les persones que han fet possible la presència de l’exposició a Súria. «La Mabel era molt responsable amb el seu art, però també s’implicava molt amb el poble», segons la representant de la família.

Un altre dels actes destacats de la Festa de Sant Sebastià ha estat el concert de la Cobla Sant Jordi a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol, que va tenir lloc dissabte sota la direcció de Marcel Sabaté. Aquesta formació musical, que ostenta el títol de ‘Cobla Ciutat de Barcelona’, compta entre els seus intèrprets amb el surienc Biel Pelfort. En el concert, la Cobla Sant Jordi va oferir la interpretació de les sardanes "Terres de potassa" i "Ninoia", del músic surienc Joan Pelfort.

El mateix dissabte, el Teatre del Foment Cultural es va omplir en la primera representació de l’obra de suspens "L’habitació de Verònica" d’Ira Levin, a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural. Les properes representacions tindran lloc dissabte 27 i diumenge 28 de gener, i diumenge 4 de febrer.

Protagonisme esportiu

L’esport també ha estat present en aquests dies centrals de la Festa de Sant Sebastià amb la 3a edició de la Caminada i Cursa de Muntanya Súria Lastrema, organitzada pel Centre Excursionista amb una nombrosa participació. La prova es va fer diumenge, amb dos itineraris per la rodalia de la vila i sortida des del Pla de la Font.

En els dies previs a la festa, el Club de Tir Esportiu va celebrar la 28a Tirada de Sant Sebastià amb armes pneumàtiques, que també va registrar una important participació al polígon de tir de la Vall Seca. La celebració d’aquesta prova va tenir la col·laboració de l’Ajuntament.