Sant Vicenç gaudeix d’una festa major que ha tancat el centenari del pont

La periodista Cristina Riba, filla del poble, va exercir de pregonera

Redacció

Sant Vicenç de Castellet ha posat el punt final aquest dilluns a una festa major d’hivern amb una desena d’actes i que es va engegar amb un esdeveniment que seria alhora de cloenda de la celebració (al llarg de l’any passat) del centenari del pont d’accés al poble. Aquest dilluns, diada oficial de Sant Vicenç, una de les protagonistes ha estat la periodista i presentadora del TN cap de setmana de TV3, Cristina Riba, santvicentina de naixement i que enguany oficiava com a pregonera. Va ser un acte celebrat a l’auditori Maria Carme Grauvilardell que va tenir lloc després de la missa solemne, en una darrera jornada que es va cloure amb una audició de sardanes.

Prèviament, com es deia a l’inici, la festa va tenir encara el pont ara centenari com a eix de l’acte d’obertura de les festes, ja que divendres es va presentar el llibre que en recull la història, a càrrec de Jordi Suades, a l’hora que se n’obria una exposició fotogràfica i explicativa.

La festa s’ha desenvolupat amb una desena d’actes pensats per donar resposta a totes les edats, i que han tingut bona resposta de públic. Així per exemple, el teatre d’improvisació «Improshow» pràcticament va omplir dissabte al vespre l’aforament de la sala Cal Soler.

També hi ha hagut festa jove, amb una primera part oberta a nois i noies de 12 a 16 anys; Hora del conte i cinema per als infants i el públic familiar; i actes per a tots els públics com la ballada country, la passejada dels gegants de Sant Vicenç pels carrers del poble i el concert de festa major amb l’orquestra Montecarlo.