Una vuitantena de dones migrades participen als grups de suport per facilitar la seva integració

El Consell Comarcal ha potenciat la creació d’espais d’alfabetització en llengua catalana i coneixement de l'entorn

Activitat d'un dels grups

Activitat d'un dels grups / CCBAGES

Redacció

El Consell Comarcal del Bages ha potenciat al llarg del darrer any la creació de grups de suport emocional per a dones migrades, amb l’objectiu de facilitar-los el coneixement de la llengua i l’entorn i potenciar així la vinculació amb els seus municipis de residència. Un total de 78 dones d’Avinyó, Balsareny, Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar van participar del projecte d’acollida especialitzada del Consell Comarcal del Bages que va tenir lloc entre els mesos de setembre i desembre en un espai d’alfabetització en llengua catalana.

En paral·lel, entre els mesos d’abril i desembre un total de 402 persones van ser ateses per les tècniques del Servei de Primera Acollida Descentralitzada del Consell Comarcal del Bages, que ha programat cursos de primera acollida. En aquestes sessions s’han completat diferents mòduls que han tractat aspectes relacionats amb la llengua catalana, el món laboral, l’entorn i la prevenció de les violències masclistes. Aquest darrer mòdul és fruit de la col·laboració del Servei d’Inclusió Social i Convivència i el SIAD del Consell Comarcal del Bages.

La consellera de Serveis Socials d’Atenció Especialitzada, Lluïsa Tulleuda Lari, destaca «la importància d’oferir una xarxa de suport i promoure el coneixement de l’entorn i de la llengua catalana entre les persones nouvingudes per facilitar la seva integració».

Els cursos del Servei de Primera Acollida continuen aquest primer trimestre d’any amb diferents mòduls de llengua catalana i coneixement de l’entorn a Sallent, Navarcles, Navàs i Sant Vicenç de Castellet.