L’espectacular posta de sol a través de la Roca Foradada de Montserrat es podrà veure un any més des del nucli del Vilar amb activitats divulgatives i gastronòmiques. Castellbell i el Vilar es prepara per observar el fenomen natural Flor de Sol, que aquest any tindrà lloc sobretot el cap de setmana del 17 i 18 de febrer. El nucli del Vilar esdevindrà, un any més, el punt estratègic i privilegiat per poder seguir la posta de sol a través de la Roca Foradada de Montserrat. El moment és únic i molt especial i cada any reuneix centenars d’aficionats a la fotografia i els fenòmens naturals vinguts d’arreu.

El fenomen Flor de Sol es podrà seguir des de la plaça de l’església de Santa Maria del Vilar. Hi haurà una fira de productes locals, tastos de formatges maridats amb una copa de vi i també es comptarà amb un servei de bar. En paral·lel, es programaran dues exposicions fotogràfiques «La cara Nord» i «Flor de Sol». Durant els dos dies també s’oferirà la xerrada del fotògraf Jaume Morera Barreda a l’interior de l’església del Vilar, que explicarà les claus per captar el fenomen natural amb l’ajut d’una càmera fotogràfica. Morera va ser el guanyador del primer concurs fotogràfic Flor de Sol, celebrat fa dos anys.

Una de les novetats d’aquesta edició serà el paquet turístic per afavorir una experiència global a les persones que vulguin gaudir el fenomen natural. S’oferiran experiències que inclouran una estada d’una nit a l’allotjament rural Ca La Julita i un sopar al restaurant Can Ferreroles Nou. Totes les persones interessades amb aquest paquet turístic han de contactar amb l’establiment Ca La Julita.