Artés es dota d’un pla d’actuació per revitalitzar el nucli antic

El document apunta una quarantena de propostes a desenvolupar en els propers anys

Un dels espais del nucli antic d'Artés

Un dels espais del nucli antic d'Artés / AJUNTAMENT D'ARTÉS

Redacció

L'Ajuntament d'Artés ha aprovat el Pla de Regeneració Urbana del Nucli Antic, un document estratègic que recull més de 40 actuacions, cada una amb una fitxa descriptiva i la seva priorització en l'estratègia de millora del barri.

Fonts municipals han posat en relleu que aquest pla de regeneració urbana ha de ser la base «per a la transformació i desenvolupament del nucli antic». Té l'objectiu de revertir la tendència del barri i proposa estratègies en cinc eixos diferents per potenciar-lo, rehabilitar-lo i donar respostes a les mancances del barri. El pla fa referència a l'equilibri territorial, a la cohesió i benestar social, a la posada en valor del nucli antic, a la millora de l'ecosistema urbà o a la corresponsabilitat publicoprivada entre altres.

Els treballs s'han dut a terme durant l'últim any i s'han desenvolupat a través de sessions polítiques, tècniques i participatives amb veïnat de la zona. A més a més, s'han convocat dues sessions obertes al poble: una de treball i la de cloenda per explicar el document final.

El document final és el resultat d'un encàrrec de la Diputació de Barcelona a la Cooperativa Estel, arran del catàleg de xarxa de l'any 2022.