El diumenge 18 de febrer torna la festa dels Tres Tombs a Santpedor amb la tradicional cercavila de cavalls i carros, organitzada per l’associació Equiset i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Enguany, en el marc de la festa el dissabte vinent s’homenatjarà al santpedorenc Jordi Falip i Sabartés amb una placa a la rotonda de Cal Ramon.

La jornada començarà amb l’esmorzar popular a les 9 del matí a la plaça del Sindicat i, tot seguit, hi haurà la concentració d’animals i carruatges. A tres-quarts d’onze es farà el repic de campanes a càrrec de la família Espinalt i a un quart d’una començarà la cercavila amb els Batukd’Or i Tabarreta. La cercavila passarà pel carrer del Vall, la plaça de l’Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la muralla de Manresa. Per participar-hi cal inscriure’s a través d’un formulari al web municipal. La festa acabarà amb el ball amb Andreu i Susanna a les 18 h a Cal Llovet.

La celebració de la Festa de Sant Antoni comptarà enguany amb la inauguració d’una placa commemorativa i la instal·lació de les mules de Jordi Falip i Sabartés a la rotonda de Cal Ramon, el dissabte 17 de febrer, a les 5 de la tarda. La placa i la instal·lació de les mules són en honor del seu creador, Jordi Falip, santpedorenc activista impulsor de la transformació de l’Aiguamoll, conegut pel seu vessant associatiu i cultural i col·laborador de la festa dels Tres Tombs de Santpedor, que va morir sobtadament als 54 anys l’any 2020.

La festa dels Tres Tombs commemora la diada de Sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.