Súria està pintant un nou mural de Caramelles a l’estació d’autobusos, continuant una iniciativa engegada l’any 2023 per tal que la festa surienca estigui present durant tot l’any en l’espai urbà de la vila. El pintat dels murals és la continuïtat de la iniciativa impulsada l’any passat per l’Ajuntament de Súria i la Comissió de Caramelles. El seu disseny i realització és a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila.

Aquest tercer mural de les Caramelles està dedicat a les colles del Tro Gros i la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. La seva realització es va iniciar recentment a la façana de l’estació d’autobusos que està orientada cap al Monument a la Mineria i el pont de Salipota. El darrer mural de la sèrie serà dedicat al Foment Cultural. Les colles representades en els dos murals realitzats l’any passat van ser l’Agrupació Sardanista, Altatxu i Societat Coral La Llanterna. L’eix conductor és la lletra d’El Cant del Poble, l’himne que ha esdevingut un dels emblemes de les Caramelles surienques.

L’ambient de Caramelles ja es comença a respirar a Súria amb el pintat del nou mural i amb els assajos, la preparació de les actuacions i dels actes del programa. La comissió Spok ja ha convocat el concurs per al text i el disseny del pedaç caramellaire d’enguany, que romandrà obert fins al dijous 29 de febrer.

Les Caramelles de Súria, que enguany seran el dissabte 30 i diumenge 31 de març, formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, que aplega les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del país.