El funeral del santvicentí desaparegut a Lourdes serà aquest dissabte a Sant Vicenç

La gendarmeria francesa va trobar el cos de José de Arcos Ballesteros en un bosc proper al santuari 

El santvicentí José de Arcos Ballesteros

El santvicentí José de Arcos Ballesteros / ARXIU PARTICULAR

Redacció

El funeral de José de Arcos Ballesteros, el santvicentí que va desaparèixer el juliol de l'any passat a Lourdes, França, serà aquest dissabte, a les 10 del matí, a l'església de Sant Vicenç de Castellet.

La seva recerca va durar més de set mesos d'ençà que se li va perdre la pista. L'home, de 74 anys i amb principi d'Alzheimer, va desaparèixer al voltant de 2/4 de 12 del matí del dia 15 de juliol de l'any passat. Formava part d'un grup organitzat de la penya blaugrana de Sant Vicenç de Castellet, que estava instal·lat a Vielha i van fer una escapada al santuari de Lourdes, a França. Abans de dinar, es va separar del grup i va dir que anava a fer una compra a la farmàcia, però ja no va tornar. En veure que no tornava, el grup va trucar-lo al mòbil, ja que se l'havia emportat amb ell. De Arcos contestava, però no sabia on estava i simplement deia les coses que veia al seu voltant. En les últimes trucades, però, va començar a dir coses incoherents com que es trobava a Sant Vicenç de Castellet i que agafaria un taxi per reunir-se amb el seu grup. La família va criticar la inacció dels serveis d'emergències francesos, que van tardar dos dies a començar a buscar-lo.

Set mesos després de la seva desaparició, la gendarmeria francesa va contactar el cap de setmana passat amb la família del santvicentí per comunicar-los que havien trobat el seu cos en un bosc proper al santuari a partir d'objectes personals que van permetre identificar el bagenc.