Sallent ha cobert més de 400 rebuts d'aigua amb el fons de solidaritat

L'Ajuntament de Sallent i Agbar han signat la renovació del programa per a famílies en situació de vulnerabilitat

Albert Estival i Oriol Ribalta durant la firma de renovació del conveni

Albert Estival i Oriol Ribalta durant la firma de renovació del conveni / AJUNTAMENT DE SALLENT

David Bricollé

David Bricollé

L’Ajuntament de Sallent i Agbar, companyia gestora de l’aigua al municipi, han renovat l'acord per l'anomenat fons de solidaritat, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Segons fonts municipals, des de la creació d'aquest conveni, l’any 2016, fins al 2023 s’han destinat un total de 30.000 euros que han servit per pagar 428 rebuts de l’aigua de les famílies de Sallent. L’import que es disposa aquest any és de 6.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

La renovació del fons de solidaritat s’ha signat recentment a l’Ajuntament de Sallent i ha anat a càrrec de l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i del director d’Agbar Pirineus, Albert Estival.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha destacat la importància de «poder ajudar en els serveis mínims les persones que ho necessitin i garantir la seva dignitat». Per la seva banda, el director d’Agbar Pirineus, Albert Estival, ha subratllat el compromís social de la companyia: «impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l’Ajuntament de Sallent per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions».