L’habitatge d’ús turístic El Racó d’Artés obté la categoria de cinc claus

L’allotjament, situat al nucli antic de la població, ha rebut la màxima distinció que atorga la Generalitat

Els propietaris del Racó d’Artés, Maria Elena i Jordi Arnau, davant de l'establiment

Els propietaris del Racó d’Artés, Maria Elena i Jordi Arnau, davant de l'establiment / El Racó d'Artés

Redacció

L’habitatge d’ús turístic El Racó d’Artés, situat a carrer del Mig del nucli antic de la localitat bagenca, ha rebut la categoria de cinc claus, que és la màxima distinció que atorga la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya a aquest tipus d’establiments en funció de les prestacions i serveis que ofereixen.

Els propietaris del Racó d’Artés, Maria Elena i Jordi Arnau, expliquen que «el projecte es va iniciar gràcies a una reunió entre veïns del nucli antic i l’Ajuntament, que els demanava que obrissin negocis o activitats per incentivar un canvi d’imatge a la zona». Això, els va portar a obrir l’establiment que és el primer habitatge turístic del poble ubicat al centre històric, que ara ha obtingut la màxima categoria.

L’establiment d’Artés consta de 130 metres quadrats totalment privats amb un jacuzzi a la terrassa orientada al sud amb vistes a Artés i a Montserrat. L’apartament, que disposa d’una cuina completament equipada, bany i una habitació, es presenta com «un espai únic» que «redefineix l’experiència d’una escapada romàntica al cor de Catalunya». Els propietaris asseguren també que donen «molta importància a la situació actual de sequera» i, per això, disposen «d’un sistema de reutilització d’aigües grises aconseguint un estalvi de més del 50% d’un habitatge normal de les mateixes característiques».

Terrada de l'apartament turístic ubicat al nucli antic d'Artés

Terrada de l'apartament turístic ubicat al nucli antic d'Artés / El Racó d'Artés

La Direcció General de Turisme permet identificar i classificar els allotjaments en funció de les prestacions i serveis que ofereixen amb la finalitat de donar a conèixer l'oferta d’habitatges d’ús turístic de qualitat certificada per tal de facilitar la promoció i atraure el turisme. La classificació s'estructura en cinc categories, d’una a cinc claus, que valoren l’estat de l’habitatge (manteniment i reformes), les estances interiors (sala d’estar, menjador, habitacions, banys i cuina), el mobiliari i parament, els serveis complementaris que ofereix l’establiment, la informació turística i de la zona i la tipologia i localització dels habitatges.