Sant Fruitós programa sessions formatives sobre violències masclistes amb les entitats esportives del municipi

La formació va dirigida als equips tècnics que estan en contacte amb els joves i infants.

Partit de bàsquet a Sant Fruitós

Partit de bàsquet a Sant Fruitós / ARXIU | OSCAR BAYONA

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat un conjunt de sessions formatives sobre violències masclistes dirigides als entrenadors i entrenadores de les diferents disciplines esportives del municipi, per tal que disposin d'eines per a treballar amb els infants i joves a qui dirigeixen. La iniciativa neix com a resposta de la demanada dels clubs esportius per tal que les persones que estan en contacte diari amb joves i infants disposin de formació en aquest àmbit.

Aquestes sessions estan basades en la guia "Una història quotidiana", elaborada per l'Ajuntament i la cooperativa Candela, on s'ofereixen eines per detectar les violències masclistes i saber com actuar davant d'elles.

Les tècniques d'aquesta entitat són les encarregades de dirigir aquestes sessions que ja han realitzat els tècnics dels equips de futbol del municipi i que pròximament realitzaran altres entitats.

La guia "Una història quotidiana" està editada en forma de llibret, format per dues parts, una primera pedagògica on de manera fàcil i molt visual s'explica què són i d'on sorgeixen aquest tipus de violències i en quins àmbits es poden donar, i una segona, en forma de relat, on a través d'una història ficcionada d'una parella, la Laura i l'Oriol, es posa en evidència una situació de violència a l'espai públic del municipi.

La guia es pot descarregar a la pàgina web municipal a https://www.santfruitos.cat/ambits/benestar-social-i-salut/igualtat-i-feminisme/guia_una-historia-quotidina.pdf