Sant Fruitós celebra el Dia Internacional de les Dones amb propostes culturals, d’oci i reivindicatives

El programa d'actes començarà amb l'exposició ‘Lliures i sense por’ de l'Institut Català de les Dones

Exposició ‘Lliures i sense por’ de l'Institut Català de les Dones, que es podrà veure a Sant Fruitós

Exposició ‘Lliures i sense por’ de l'Institut Català de les Dones, que es podrà veure a Sant Fruitós / Arxiu/Aj. Tona

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha teixit un programa de propostes per a tots els públics entorn la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El programa d'actes començarà amb l'exposició «Lliures i sense por» de l'Institut Català de les Dones. Es tracta d'una mostra per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència. Es podrà veure del 4 al 18 de març, al Nexe Espai Jove.

La segona de les activitats programades serà la sessió sobre com treballar el sòl pelvià, dins el cicle d'activitats «Tribumamis», que mensualment organitza el Nexe Espai Jove. Serà el dimecres 6 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, a l'equipament juvenil. El dia previ a la commemoració, el 7 de març a partir de les 5 de la tarda al Nexe Espai Jove, tothom qui ho desitgi podrà prendre part en una proposta de creació de pancartes amb lemes feministes.

El dia central de la commemoració, el divendres 8 de març, se celebrarà l'acte institucional amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila, a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda. L'acte comptarà amb la participació dels alumnes de l'institut i es presentarà l’exposició: «I tu, com et mires?» elaborada per les escoles del municipi (Monsenyor Gibert, Pla del Puig, Paidos i Els Companys), l’Institut i el centre ocupacional La Sagrera que es podrà veure a la façana de l'ajuntament. A les 6 de la tarda, al Nexe Espai Jove, es farà una sessió de jocs de taula feministes, oberta a tothom.

Al vespre del mateix divendres arriba la ja consolidada Nit de dones al Teatre Casal Cultural. Una vetllada oberta a tota la ciutadania on es podrà gaudir de l’espectacle «Cantant la Vida» amb la companyia Ai Carai tot sopant pinxos acompanyats de dues copes de vi. L’espectacle començarà a les 8 del vespre. El programa d'actes el tancarà el dijous 21 de març una proposta literària entorn la poesia. Serà la conferència «Dones i poesia, d'ahir i d'avui», a càrrec de Josep González Ballesteros. L'activitat serà a la Biblioteca a les 7 de la tarda.

Un any més Sant Fruitós de Bages se suma a la campanya comarcal que enguany sota el lema «I tu, com et mires?» vol donar visibilitat a la pressió estètica que pateixen majoritàriament les dones.