Sant Vicenç de Castellet presenta el projecte Connecta Futur

Serà una jornada per connectar els estudiants de cicles formatius de FP amb les necessitats d’empreses del territori

Acte de presentació de la jornada Connecta Futur

Acte de presentació de la jornada Connecta Futur / AJSVC

Redacció

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, amb la col·laboració de l'IES Castellet i l'Escola Montserrat, portaran a terme el 7 de març la primera edició d’una jornada, Connecta Futur, que pretén donar a conèixer l'oferta formativa entre els estudiants dels pobles del Bages Sud i la població en general, establint vincles entre la Formació Professional i les sortides laborals existents.

La jornada constarà de tallers competencials i ocupacionals, i xerrades de superació personal i d’emprenedoria. Al mateix temps, s’habilitaran diferents espais: una zona de jocs de lúdico-competències amb foodtrucks i DJ, un espai destinat a la presentació dels cicles formatius d'FP de Sant Vicenç de Castellet, i una altra zona dedicada a connectar amb les empreses.

L’activitat de la jornada tindrà lloc a la zona de Cal Soler i s’ha previst que durant el matí visitin i gaudeixin dels espais els i les joves dels cursos de 4t d’ESO de les escoles del Bages Sud i, ja a la tarda, estarà obert per als alumnes de cicles superiors i per a tota la població.

A més, els centres educatius que imparteixen estudis postobligatoris a Sant Vicenç disposaran un estand des del qual donaran a conèixer els seus estudis per al conjunt d'estudiants de 4t d'ESO, Formació Professional, així com per a la població en general.

Un aspecte destacat serà l'espai Connecta Empresa, amb la participació d'empreses del Bages que col·laboren amb els instituts i les escoles, oferint oportunitats de pràctiques i formació dual, així com cercant perfils professionals en l'àmbit de la Formació Professional. Entre les empreses convidades hi ha Montana Colors, Arlab XXI, Plana Fàbrega o Social Lovers, una empresa líder en el sector tecnològic que ofereix tant la venda com el lloguer i la reparació de dispositius electrònics en el marc d’un esdeveniment o festa. I també es comptarà amb la presència del projecte Construeix el Futur de la Confederació Catalana de la Construcció, que treballa per a la difusió i promoció del sector de la construcció a Catalunya.

En la presentació del projecte, que es fa en el marc de la Taula de Formació Professional i Ocupació de Sant Vicenç, l’alcalde de la població, Dani Mauriz, va explicar que «els joves han de ser un dels focus importants de les polítiques que duem a terme des de l’administració, i apropar i intentar connectar el món formatiu amb el laboral creiem que és fonamental per ajudar la població jove en la seva cerca d’un futur professional digne». I hi afegia que «com a Ajuntament tenim el compromís de treballar en aquesta línia i, com a municipi, aspirem a ser un referent en el camp dels cicles formatius».