Cardona commemora el 8-M amb actes populars i adreçats a les escoles

La programació especial "Cardona amb nom de dona" inclourà espectacles, xerrades i un manifest

Una imatge de l'obra "La princesa en texans", que es representarà a Cardona

Una imatge de l'obra "La princesa en texans", que es representarà a Cardona / ARXIU | COMPANYIA SGRATTA

Redacció

Cardona se sumarà un any més als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà el proper divendres, 8 de març, amb un programa adreçat al públic general però que també vol conscienciar el púbic infantil i jove amb propostes adreçades als escolars.

L'organització de "Cardona amb nom de dona" va a càrrec de l’Ajuntament de Cardona i de l’Associació de Dones de Cardona (ADC) i altres entitats, però també hi col·laboren els centres educatius de la vila. Tot i que el punt neuràlgic serà el 8 de març, la programació s’iniciarà dimarts, 5 de març, a l’Auditori amb l’espectacle “La princesa en texans”, a càrrec de la Companyia Sgratta, adreçat als alumnes de primària dels centres educatius del municipi. Continuarà amb el “Punt al pati” als centres educatius de secundària, on es treballarà la temàtica al voltant del 8-M.

Durant tota la setmana es farà una difusió de diferents materials de la campanya que promou el Consell Comarcal del Bages sota el títol “I tu, com et mires? Celebrem la diversitat corporal”.

El dia 8 de març, a les 12 hores, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament i que comptarà amb l’actuació de la cantant local Elena Ribera. I a les 6 de la tarda, el Casal Cívic acollirà una xerrada sobre l’evolució de les generacions de les dones, a càrrec de la cardonina Carme Bertral, que és actualment secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. Seguidament, tindrà lloc una actuació a càrrec de l’Escola Municipal de Música Musicant.