Sant Fruitós dona a conèixer el jaciment arqueològic de les Tombes de Sant Genís

El consistori organitza una caminada a la zona el 10 de març, en el marc del cicle de sortides per difondre el patrimoni local

Les Tombes de Sant Genís són conegudes des del 1910

Les Tombes de Sant Genís són conegudes des del 1910 / DIBA

Redacció

El jaciment arqueològic de les Tombes de Sant Genís serà el patrimoni local de Sant Fruitós de Bages que es descobrirà aquest mes de març dins el cicle de sortides que s’han impulsat per donar a conèixer l’entorn proper. Es tracta d’un lloc d’enterrament d’inhumació col·lectiu en tombes de blocs. Concretament, s'hi poden veure dues tombes excavades a la roca, en uns blocs desplaçats i caiguts.

Les Tombes de Sant Genís es creu que són de l'alta edat mitjana i són conegudes des del 1910 quan Fortà Solà en va publicar l'existència i, posteriorment, l'any 1960 Josep Barberà, del Museu Arqueològic de Barcelona, les va inventariar.

Aquesta sortida, organitzada per l’Ajuntament de Sant Fruitós amb la col·laboració del Col·lectiu de Recerca Històrica, es farà el diumenge 10 de març amb sortida a les 9 del matí, des de l’aparcament del barri de La Natura. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a sfb.turisme@santfruitos.cat.