Súria es planteja intensificar el patrullatge i reduir l'accidentalitat en el nou Pla Local de Seguretat

La Junta Local de Seguretat aprova el document que defineix les prioritats d'actuació dels cossos d'emergències entre els anys 2024-27

Imatge d'un cotxe i un agent de la Policia Local de Súria

Imatge d'un cotxe i un agent de la Policia Local de Súria / ARXIU/AJ. SÚRIA

Redacció

La Junta Local de Seguretat de Súria ha aprovat el Pla Local de Seguretat amb l’objectiu de definir les prioritats d’actuació dels diferents cossos policials i d’emergències entre els anys 2024-27. L’aprovació del pla va tenir lloc en la darrera reunió de la Junta, que es va fer el passat dimarts 5 de març al saló de sessions de l'Ajuntament.

Els principals objectius del Pla Local de Seguretat per al període 2024-27 són reforçar la coordinació entre els cossos policials i d’emergència, garantir la seguretat ciutadana i la convivència social a través d’un increment del patrullatge, reduir l’accidentalitat a les vies urbanes amb més controls de trànsit, actuacions preventives i accions de formació viària i promoure la creació d’un cos voluntari de Protecció Civil Municipal, entre altres iniciatives per reforçar els sistemes de protecció de la ciutadania davant dels riscos naturals i altres emergències.

El Pla Local de Seguretat és un document d’elaboració obligatòria en els municipis que disposen de Policia Local. Es tracta del principal instrument estratègic sobre polítiques municipals de seguretat, ja que ofereix una visió global de les principals necessitats en aquest àmbit a partir del treball conjunt dels diferents cossos, les dades disponibles i altres elements de diagnosi.

En el cas de Súria, l’elaboració del Pla ha tingut en compte una enquesta realitzada entre els mesos d’octubre i novembre de l’any 2023 amb més de dues-centes respostes. La informació d’aquesta enquesta va ser complementada amb les opinions recollides en una reunió amb associacions i entitats veïnals de la vila.

La Junta Local de Seguretat està formada per representants de l’àrea municipal de Seguretat Ciutadana, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Bombers, Agents Rurals i Servei d’Emergències Mèdiques, sota la presidència de l’alcalde de Súria.

L’elaboració del Pla Local de Seguretat ha estat coordinada per l’àrea municipal de Seguretat Ciutadana, amb el suport de la Diputació i de la firma especialitzada Asecrim.