Castellbell, Monistrol, Rellinars i Vacarisses fan front comú per demanar millores a l'atenció primària

Volen més professionals, tot i les dificultats de l'ICS per trobar-ne

Reunió dels responsables polítics amb personal de l'ICS

Reunió dels responsables polítics amb personal de l'ICS / AJUNTAMENT DE CASTELLBELL

Redacció

Els ajuntaments de Castellbell i el Vilar i Monistrol de Montserrat, al Bages, i de Rellinars i Vacarisses, al Vallès Occidental, han fet una petició conjunta a l'ICS per reclamar millores en el conjunt de l'Atenció Primària Montserrat, que és l'àrea a què pertanyen aquests quatre municipis.

Els quatre ajuntaments ja van fer una reunió inicial setmanes enrere en què es demanava una trobada amb les màximes responsables de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. La reunió es va fer a Monistrol de Montserrat en què els ajuntaments van exposar les mancances concretes de cada municipi. Arran d'aquestes reunions, l'ICS ha traslladat als ajuntaments la dificultat per trobar professionals, que és comuna al conjunt del país.

En el cas de Castellbell i el Vilar, l’Ajuntament valora positivament la incorporació d’un tercer metge al consultori local aquest mes de març que permetrà complir amb la ràtio necessària de 2,6 metges al municipi tenint en compte l’augment de població dels darrers anys. El consistori valora també el reforç del servei d’infermeria i continuarà treballant conjuntament amb la resta de municipis i amb l’ICS per vetllar per a una bona qualitat de l’atenció primària.