Castellbell destinarà 300.000 euros a construir la nova xarxa d’aigua de La Vall de Montserrat

L’import prové d’una convocatòria d’ajuts que ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua

Un sector de la urbanització Vall de Montserrat

Un sector de la urbanització Vall de Montserrat / ARXIU

Redacció

Castellbell i el Vilar ha estat un dels 707 municipis de Catalunya que es beneficiaran de la convocatòria d’ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua per actuar en infraestructures vinculades a la gestió de l’aigua. L’Ajuntament, que ha obtingut 300.000 euros i que, segons fonts municipals, esdevé un dels municipis que ha aconseguit més finançament de tot Catalunya, destinarà aquesta partida pendent d’aprovació definitiva a instal·lar la nova xarxa de canalització d’aigua a la Vall de Montserrat.

El cost d’aquesta fase del projecte de reurbanització dels carrers és d’1,5 milions d’euros, que han de ser assumits pel conjunt de veïns i veïnes de l’entorn. Ara es veuran beneficiats i obtindran un estalvi directe important, ja que finalment hauran d’afrontar un pressupost d’1,2 milions d’euros.

Actualment, el consistori treballa per a la licitació de les obres d’aquesta fase dels treballs que inclourà la renovació integral de la xarxa d’aigua potable, motiu pel qual s’hi podrà destinar aquest ajut. La previsió és poder licitar i executar l’obra entre aquest 2024 i el pròxim any 2025.

L’Ajuntament ha concretat que la urbanització de la Vall de Montserrat continua sense finalitzar i està en una situació que qualifica d’«inadmissible» des de fa més de 50 anys, en què s’han anat construint cases sense un mínim de serveis. Tots els dèficits urbanístics continuen pendents de resoldre’s i el consistori assegura que està «treballant intensament per abordar els problemes estructurals dels carrers i dels serveis de la Vall de Montserrat».