Súria s'omple de gegants en una lluïda Fira de Rams

La catorzena trobada gegantera, amb set colles, ha servit de preludi de la festa grossa de les Caramelles, que ja han engalanat els carrers

Ballada de gegants a la plaça de Sant Joan

Ballada de gegants a la plaça de Sant Joan / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

La Fira de Rams, amb els gegants com a protagonistes, ha donat l’inici aquest diumenge a la setmana festiva per excel·lència de Súria, que culminarà amb la celebració de les Caramelles a partir del pròxim dijous 28 de març. Set colles geganteres portaven diumenge l’animació pel centre urbà de la vila en la 14a Trobada Gegantera de la Fira de Rams, que va continuar amb la tradicional benedicció de Rams i una ballada de sardanes.

La 14a Trobada Gegantera d'enguany, a càrrec dels Geganters i Gralles del Poble Vell, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i diferents firmes comercials, ha comptat amb la participació de les colles d’Artés, Cardona, Moià, Navarcles i les surienques Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l’Olla i Escola Francesc Macià, en la seva primera participació en el certamen geganter.

Els gegants de Cardona també van participar a la cercavila

Els gegants de Cardona també van participar a la cercavila / AJUNTAMENT DE SÚRIA

La plantada de gegants va tenir lloc a la plaça de Sant Joan, on també es van desenvolupar activitats infantils relacionades amb el món geganter. Posteriorment, es donava l'arrencada de la cercavila pel centre urbà, que es va acabar amb una ballada final de totes les colles participants al Pla de la Font.

Paral·lelament, la tradicional benedicció de Rams se celebrava al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol, i d'aquesta manera s'obria el programa d’actes relacionats amb la Setmana Santa a Súria. La Fira de Rams es va acabar a la tarda amb una ballada de sardanes amb la Cobla Súria a la plaça de la Serradora, sota l’organització de l’Agrupació Sardanista.

Un moment d ela benedicció dels rams

Un moment d ela benedicció dels rams / AJUNTAMENT DE SÚRIA

La festa es va acabar amb una ballada de sardanes

La festa es va acabar amb una ballada de sardanes / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Durant el cap de setmana, les colles caramellaires ja han començat a engalanar diferents carrers del centre urbà amb els seus colors característics, un altre signe de la proximitat de la festa. Les Caramelles de Súria tornaran a ser enguany les més grans de Catalunya amb la participació de deu colles i més de nou-cents caramellaires de totes les edats.

El programa es pot consultar a l'enllaç www.suria.cat/actualitat/noticies/programa-de-les-caramelles-la-fira-de-rams-i-la-setmana-santa-a-suria-2024.