Una baralla entre interns de Lledoners acaba amb un atès a la infermeria

La batussa va començar per l'agressió de dos presos a un tercer amb un punxó

Es tracta del tercer incident en l'últim mes al centre penitenciari

Entrada del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada

Entrada del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada / arxiu

ACN

Una baralla entre interns del Centre Penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), ha acabat amb un pres que ha hagut de ser atès a la infermeria. Els fets van passar dissabte al matí coincidint amb la sortida del menjador i vuit dels participants han acabat aïllats al departament especials de règim tancat o al d'ingressos, segons fonts del Departament de Justícia. UGT ha explicat que la baralla va començar per l'agressió de dos interns a un tercer amb un punxó d'uns 12 centímetres fet amb un mànec i una barra metàl·lica i que això va generar una batussa entre presos.

El sindicat ha denunciat que amb anterioritat a l'enfrontament el personal de la presó havia trobat un mitjó amb dues llaunes al seu interior i un altre punxó metàl·lic, aquesta vegada d'uns 60 centímetres, fet amb una crossa. Des de la Generalitat han valorat l'actuació dels funcionaris del centre, que va permetre separar els interns que s'estaven barallant.

Una onada d'agressions a Lledoners

En l'últim mes al centre de Lledoners, després de les protestes per l'assassinat del dimecres 13 de març d'una cuinera de la presó de Mas d'Enric, hi han hagut dues agressions, tres amb la d'aquest dissabte. El passat 24 de març, un intern va agredir un funcionari amb els vidres d'una finestra trencada i el passat diumenge 7 d'abril, un intern va agredir la seva germana en una visita vista familiar.