La CUP de Santpedor insisteix en la gestió directa de l’escola bressol municipal

La formació ha engegat una nova campanya al carrer poc abans que es torni a licitar l'externalització del servei

Escola bressol Els Gallarets

Escola bressol Els Gallarets / ARXIU | OSCAR BAYONA

Redacció

La CUP de Santpedor ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya a peu de carrer per demanar la gestió directa de l'Escola Bressol Municipal Els Gallarets, just a les portes de la nova licitació externa que vol portar a terme l'equip de govern.

La campanya informativa es basa en 4 punts per defensar la municipalització del servei. D'una banda, millorar els salaris i condicions de les persones que hi treballen, de l'altra, que la gestió no es basi en els guanys econòmics privats per sobre del servei, també es pretén millorar la transparència de la gestió superant les mancances de fiscalització dels serveis externalitzats, i finalment, i involucrar l’Ajuntament en el model educatiu de l’etapa de 0 a 3 anys.

El portaveu de la CUP al municipi, Rubèn López, recorda que “l’escola bressol no és un lloc on fer negoci”. Sosté que "l’equip de govern ha de reconèixer que la municipalització de l’escola és un reclam de les famílies i de qui treballa a l’escola, i que continuar amb l’externalització, suposa menystenir aquesta demanda popular posant per davant els beneficis econòmics de l’empresa privada per sobre de les condicions laborals i la qualitat del servei".

Segons la CUP, en aquest cas, el salari dels treballadors és molt inferior en comparació el conveni de la plantilla de l’Ajuntament, i sosté que l’augment que recollia la primera proposta dels plecs de la nova licitació eren irrellevants. La formació no entén com l’equip de govern no vol considerar l’equip d’educadores com a personal directe de l’Ajuntament quan aquest és subrogat en cada licitació.

Segons la regidora Aina Fernàndez, “cal creure’s la importància del primer cicle d’educació infantil de 0 a 3 anys i deixar en l’oblit la consideració de guarderies". Diu que la gestió de l’escola "en cap cas pot ser concebuda com una despesa sinó com una inversió municipal”, i si bé apunta que “aquesta etapa educativa l'hauria d'assumir el Departament d’Educació, mentre no ho faci, l’Ajuntament s’ha de fer càrrec de la gestió directa”.

La CUP, que des del 2017 ha demanat la municipalització, recorda que el 2019 l’Ajuntament va donar llum verd a tomar la gestió directa a partir d’un estudi de viabilitat econòmica de la Diputació de Barcelona.

Enguany finalitza l’última pròrroga del contracte actual de la gestió de l’escola i es preveu que entre l’abril i el maig s’aprovi novament la seva licitació amb un contracte de 2 anys més 2 prorrogables.