L’ocupació hotelera del Bages va pujar el 13% per Setmana Santa en relació a l’any anterior

Les pernoctacions als establiments de turisme rural a la comarca i al Moianès van créixer un 40%

La muntanya de Sal de Cardona és un dels atractius turístics de la comarca

La muntanya de Sal de Cardona és un dels atractius turístics de la comarca / Ajuntament de Cardona

Redacció

Els hotels, càmpings i establiments de turisme rural de les comarques de Barcelona van acollir 455.000 pernoctacions, una dada semblant a l’any anterior, segons fonts de la Diputació de Barcelona. L’ocupació més elevada es va donar als hotels del Baix Llobregat i el Bages i als càmpings del Garraf. Destaca l’increment de pernoctacions als establiments de turisme rural del Bages i el Moianès, que van créixer un 40% en relació a la Setmana Santa del 2023.

De les 455.000 pernoctacions que hi va haver aquesta Setmana Santa a les comarques barcelonines, unes 240.000 van ser als establiments hotelers (4% menys que al 2023), i van créixer les pernoctacions als càmpings i turisme rural (gairebé 200.000 i 13.500 pernoctacions, respectivament). Destaca l’increment de pernoctacions als establiments de turisme rural del Bages i el Moianès, que van créixer un 40% respecte l’any passat.

El total de places obertes durant la Setmana Santa del 2024 va ser de 106.715 de les 124.007 existents en establiments hotelers, càmpings i turisme rural, dada pràcticament idèntica a la de l’any passat. Per comarques, les ocupacions més elevades d’establiments hotelers es van registrar al Baix Llobregat i al Bages, i al Garraf en el cas dels càmpings, tots ells amb percentatges que superen el 65%. Pel que fa al turisme rural, l’ocupació més alta es va registrar al Vallès Oriental (58%). Destaca el creixement als establiments hotelers de la comarca del Bages i als establiments de turisme rural del Garraf, on l’ocupació va pujar 13,4 punts i 22,6 punts, respectivament, en relació a l’any anterior.

Els preus mitjans de comercialització es van situar en 247 euros per nit en el cas del turisme rural, 95,1 euros els bungalous en càmpings, 87,2 euros l’habitació doble en establiments hotelers; 86,6 euros l’habitació doble en allotjaments de turisme rural i 24,7 euros les parcel·les en càmpings. Aquests preus suposen un augment respecte a la Setmana Santa de 2023, especialment pel que fa al turisme rural (+17,2%), i només baixa (-3,4%) en el cas de les habitacions dobles en turisme rural.