Sant Fruitós tala cinc exemplars de pins al Bosquet que estaven afectats per una plaga

La presència de l'insecte i la sequera han ocasionat la mort d’aquests arbres, que l'Ajuntament substituirà per roures.

Arbres a la zona del Bosquet

Arbres a la zona del Bosquet / AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat aquesta setmana els treballs de tala de cinc exemplars de pins, dins el parc del Bosquet, que estaven afectats per una plaga anomenada Tomicus, un gènere de petits escarabats que es nodreixen de la fusta dels arbres i dipositen els seus ous dins l’escorça, on creen galeries interiors que debiliten l’exemplar.

Fonts municipals han explicat que aquesta plaga és força comuna en zones forestals de pinedes i la seva detecció precoç, i la posterior tala dels exemplars afectats, és l’única via de solució per tal que no s’estengui cap a altres arbres. Segons l'empresa que gestiona els parcs i jardins del municipi, l'afectació per aquesta plaga s'ha vist afavorida per les temperatures extremes, la manca d’aigua i les restriccions de reg a les zones verdes.

L’Ajuntament té prevista la plantació de cinc espècies de roure en substitució d’aquests pins que s’han retirat. Segons l'alcalde, Joan Carles Batanés, es demanarà el parer d'experts en jardineria per estudiar si encara s'és a temps de plantar-los ara, si és millor esperar a la tardor, de cara a un descens de les temperatures.