Mor un noi de Sant Fruitós de Bages en llançar-se a un gorg per banyar-se

El menor era alumne de quart d'ESO de l'institut Gerbert d'Aurillac

Els amics han donat l'avís en veure que no sortia de l'aigua i s'ha activat el dispositiu de recerca

Mor un menor en llançar-se a un gorg a Sant Fruitós per banyar-se

Estefania Escolà (ACN)

Xavi Moraleda

Xavi Moraleda

Un menor de Sant Fruitós de Bages ha mort aquest divendres al migdia en un gorg del riu Llobregat conegut com els Tres Salts, on havia saltat per banyar-se. L'avís de l'incident l'han fet a les 11.20 h els amics del noi quan han vist que no sortia de l'aigua. Els Bombers han localitzat el seu cos una hora després.

Rayan Mansouri Aya, era alumne de quart d'ESO de l'institut Gerbert d'Aurillac. Aquest divendres era festiu al centre dels sis menors, que han anat a passar el matí als Tres Salts, una zona en què sol ser habitual que els habitants del territori s'hi vagin a banyar quan arriba la calor. Segons ha confirmat l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, tots ells són del municipi i es coneixen per anar a l'escola junts. A més, ha assegurat que la família del difunt és molt coneguda al poble, ja que el seu pare «té presència en l'àmbit de les associacions locals» i el noi jugava al Futbol Club Fruitosenc, al cadet C. També era usuari de l’equipament juvenil del municipi, el Nexe Jove.

El batlle ha afegit que aquest accident ha suposat un «cop molt fort per a la canalla que compartia moltes estones amb ell, tant en l'àmbit escolar com en altres activitats».

Com a mostra de condol, l’Ajuntament realitzarà un minut de silenci a les 8 del vespre d'aquest divendres, davant del consistori. A més, s'ha decidit ajornar el festival de música electrònica Sant Beat Free, que estava programada per a demà, dissabte. El F.C. Fruitosenc també ha lamentat la mort del menor i ha suspès la totalitat dels entrenaments d'aquest divendres i els partits del cap de setmana, d'acord amb la Federació Catalana de Futbol.

Comunicat de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort del jove sanfruitosenc Rayan Mansouri Aya qui ha patit un tràgic accident aquest divendres 19 d'abril al matí, a la zona dels Tres Salts del riu Llobregat. El consistori vol transmetre tot el seu suport als familiars i amics davant d'aquesta tan sentida pèrdua. Ens unim al vostre dol i restem al vostre servei per a tot allò que necessiteu.

Com a mostra de condol l'Ajuntament realitzarà un minut de silenci, a les 20 hores d'aquesta tarda davant de l'Ajuntament. Demanem als veïns i veïnes, i tothom qui ho desitgi, que s'hi sumi. El Rayan cursava 4t d'ESO a l'institut Gerbert d'Aurillac, era usuari de l'equipament juvenil del municipi, el Nexe Jove, i jugava a les files del FC. Fruitosenc.

Amb motiu d'aquesta pèrdua el festival de música electrònica Sant Beat Free, queda ajornat.

Ampli desplegament per recuperar el cos

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 9 dotacions, amb un total de 20 bombers, segons informen fonts d'aquest cos. Entre les dotacions que hi han participat, ha destacat la intervenció de la unitat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic. També hi havia dos vehicles de comandament, dos vehicles lleugers, un furgó de salvaments, dues autobombes, el furgó de rescat aquàtic i l'helicòpter polivalent.

En veure que baixava força corrent d'aigua, s'ha decidit fer una recerca intensiva amb els submarinistes del GRAE Subaquàtic a la zona on hi havia fins a 5 metres de profunditat, i també l'han estat buscant per la zona superficial de la làmina d'aigua amb perxes.

A les 12.30 hores els Bombers han localitzat el cos del noi. Malgrat les maniobres de reanimació, no han pogut fer res per salvar-li la vida. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat l'equip de psicòlegs per assistir-hi amics i familiars. El Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers ha activat el suport psicològic per part dels professionals que han treballat al rescat.

El dispositiu policial al gorg dels Tres Salts del Llobregat

El dispositiu policial al gorg dels Tres Salts del Llobregat / ACN/Estefania Escolà