Santpedor en flor se centrarà enguany en les plantes autòctones i aromàtiques

El certamen firal i artístic, que es farà el primer cap de setmana de maig, vol incidir en l’ús responsable de l’aigua

Un dels espais del Sanpedor en flor de l'any passat

Un dels espais del Sanpedor en flor de l'any passat / ARXIU/OSCAR BAYONA

David Bricollé

David Bricollé

Més de 15 entitats i associacions del poble s'han bolcat en la preparació d'una nova edició del Santpedor en flor, certamen que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig. La temàtica d'enguany girarà entorn de la sequera i l'ús responsable de l'aigua. Per això, les protagonistes seran les plantes autòctones i les aromàtiques.

La programació d'aquesta edició compta amb una desena d’iniciatives culturals i artístiques, entre les quals hi ha una activitat de plantes de fruites, verdures i flors locals i una estampació vegetal de plantes de Santpedor. No hi faltarà el recorregut d'escenografies a càrrec de les entitats i persones voluntàries del poble, aquest any agafant com a emplaçament les fonts del centre històric. També hi haurà el concurs de balcons florits i qui vulgui participar ho podrà fer a partir del 24 d'abril al 2 de maig. Al llarg de les tres jornades hi haurà actuacions musicals i de dansa, mercat de proximitat, una cercavila de cultura popular i la Fira del Tast i el Got.

D’altra banda, mostrant la targeta d'emergència a l'Oficina de Reciclatge, els santpedorencs i santpedorenques podran recollir una planta els dies 30 d'abril, 2 i 3 de maig, en l'horari d'atenció de l'oficina.

Pel que fa al programa d’activitats amb entrada, el divendres 3 de maig, a les 10 del vespre hi haurà el concert de la banda tribut de Queen (10 del vespre). Dissabte al matí es faran visites teatralitzades a la vila medieval; i a la tarda un taller de tataki-zomé (tècnica japonesa d'estampació amb plantes). Diumenge 5 de maig es podrà veure a l’auditori (6 de la tarda), dins el Cicle Convent, el muntatge «Postals presents per una mare absent».