La 6a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages reuneix 600 infants a Castellgalí

A la sessió d'aquest dilluns hi han participat alumnes de primària de vuit municipis per posar en comú els projectes d’emprenedoria treballats durant el curs

Un moment de la trobada que es va fer a Castellgalí

Un moment de la trobada que es va fer a Castellgalí / CONSELL COMARCAL DEL BAGES

Redacció

El Pavelló d’Esports Municipal de Castellgalí ha estat l’escenari aquest dilluns al matí de la 6a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages que ha reunit més de 600 infants de la comarca. La jornada ha permès a l’alumnat de 5è i 6è de primària posar en comú i presentar els projectes d’emprenedoria que han treballat durant aquest curs 2023-2024 en el marc de la iniciativa CuEmE, que impulsa la Diputació de Barcelona. La majoria de cooperatives han presentat productes relacionats amb les manualitats, la decoració i el tèxtil en què l’alumnat ha treballat aspectes com l’equitat, la igualtat d’oportunitats, la solidaritat, el treball en equip i la responsabilitat social, entre d’altres.  

Els alumnes d’Avinyó, Callús, Castellgalí, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Joan de Vilatorrada i Súria han presentat un total de 25 projectes cooperatius diferents. La consellera d’Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, ha destacat “la bona feina dels nens i nenes durant tot el curs en què avui hem pogut veure els resultats” i ha afegit “la importància de començar a treballar des de l’escola qüestions relacionades amb l’emprenedoria”.  

En el marc de l’acte també han participat l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno Iglesia, i el diputat president de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Galiano Peralta. El programa d’emprenedoria també preveu que l’alumnat tingui l’oportunitat de vendre tot el material creat a través de les cooperatives en el marc dels mercats municipals que se celebren regularment als municipis de la comarca.