La detenció de dos homes que robaven a l'interior de vehicles aparcats en restaurants al Bages permet recuperar un violí del segle XVIII

En el registre del domicili d'un dels arrestats van trobar l'instrument valorat en 22.000 euros

El violí i material divers localitzat pels mossos a l'interior del domicili d'un dels arrestats

El violí i material divers localitzat pels mossos a l'interior del domicili d'un dels arrestats / ACN

Redacció

Els Mossos han detingut dos homes de 31 i 33 anys com a presumptes autors de vuit robatoris a l'interior de vehicle, conducció temerària i falsificació de document públic. La investigació es va iniciar el 27 de març després que en un mateix dia es produïssin 6 robatoris amb força en vehicles que estaven estacionats en pàrquings de restaurants -3 a Manresa i 3 a Navàs-. El mateix dia, els lladres van fugir d'un control policial a Castellbell i el Vilar i van causar danys a un vehicle policial. L'11 d'abril es van produir dos robatoris més en un pàrquing d'un altre restaurant de Manresa. En un registre al domicili d'un dels arrestats van localitzar un violí del segle XVIII valorat en 22.000 euros que haurien sostret d'un vehicle.

Després de diverses gestions els investigadors van poder relacionar tots els fets amb els mateixos autors. El 16 de maig passat els mossos van fer una entrada i perquisició en un pis de Badalona on van localitzar i detenir a un dels presumptes autors. L'altre autor el van detenir dos dies després a Barcelona.

Un violí del segle XVIII valorat en 22.000 euros

A l'interior del domicili els agents van trobar diversos objectes sostrets i, entre aquests, un violí del segle XVIII valorat en 22.000 euros. Els investigadors van fer recerca a la base de dades policial per tal de localitzar el propietari però, inicialment, no van tenir èxit. La investigació va portar fins a un establiment de venda i reparació d'instruments de Barcelona. Quan van contactar amb la botiga i li van descriure el violí, de seguida el va identificar i va informar qui era el propietari. Amb aquesta informació els agents es van posar en contacte amb l’home, que ràpidament el va recollir a comissaria.

Segons els Mossos, els lladres havien robat el violí de l'interior del vehicle del propietari el 10 de maig passat. El vehicle estava estacionat en un pàrquing d'un restaurant de Cabrera de Mar.

Alguns dels objectes recuperats es van poder retornar als seus propietaris i amb els altres s'estan fent gestions per esbrinar la seva procedència. La investigació continua oberta ja que podrien estar implicats en més fets.

Un dels detinguts va passar el 17 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Badalona. L’altre va ser detingut a Barcelona l’endemà, i va passar a disposició el mateix dia 18 de maig al jutjat de guàrdia de Barcelona.