Castellgalí acull una prova internacional de disc volador amb gossos

El campionat tindrà lloc al camp de futbol i reunirà participants d’arreu del món

Imatge d'una competició de disc dog

Imatge d'una competició de disc dog / ARXIU

Redacció

El camp de futbol de Castellgalí acollirà aquest divendres i dissabte un esdeveniment singular, un campionat de disc dog que reunirà competidors d’arreu del món. La prova l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Castellgalí, que hi posa les instal·lacions, i el centre caní Jonatan Zafra, que té la seva seu a Sant Fruitós de Bages i que promou aquesta modalitat que consisteix en el fet que una parella formada per un guia llança un disc volador (frisbee) a llarga distància i el seu gos l’ha d’atrapar a l’aire.

Segons han explicat els organitzadors, la competició que tindrà lloc durant aquests dos dies al camp municipal d’esports de Castellgalí és de caràcter qualifier (classifica a nivell mundial), per la qual cosa reunirà participants internacionals.

El centre caní promotor de la prova destaca que són un dels clubs (Caninos disc dog) més grans de l’Espanya en aquesta disciplina i que compta amb discdoggers (que és com es coneix els practicants) de totes les edats, «dels 15 anys fins als 70». Entre els quals, un subcampió d’Europa i binomis que han destacat en competicions mundials.