Un equip de l'Institut Castellet s’endú el primer premi estatal a l'Olimpíada de l'Edificació

Els estudiants Edgar Vega i Joel Pérez i el seu tutor, Josep Bonache, van presentar un projecte de sala d’actes amb materials sostenibles

Edgar Vega i Joel Pérez, els dos alumnes guanyadors de  l'Olimpíada de l'Edificació

Edgar Vega i Joel Pérez, els dos alumnes guanyadors de l'Olimpíada de l'Edificació / INS CASTELLET

Redacció

Un equip de l'Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet), format pels alumnes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà Construcció Edgar Vega i Joel Pérez, i el seu tutor Josep Bonache, ha obtingut el primer premi en la categoria CFGM d'Edificació i Obra Civil a la IV Olimpíada ‘Enginyeria en l'edificació: construint amb enginy’. Els alumnes van presentar i defensar un projecte constructiu d'una sala d'actes amb materials sostenibles, una idea que pretén aportar una solució a una necessitat històrica de l'edifici d'aquest centre educatiu.

En concret, els participants havien de desenvolupar un projecte que recollís els aspectes necessaris de l'execució d'una obra (disseny, materials, recursos econòmics i humans) i l'havien d'abordar des del paradigma de la sostenibilitat, fomentant la sensibilitat i el respecte pel medi ambient.

Després de guanyar la fase catalana, l'Institut Castellet ha rebut aquest divendres el veredicte del tribunal avaluador, que els ha proclamat també guanyadors de la fase estatal.

L'Olimpíada està organitzada per la Conferencia de Directores de Arquitectura Técnica e Ingeniería de Edificación (CODATIE) amb la col·laboració de les universitats catalanes que imparteixen estudis d'Arquitectura Tècnica i Edificació: Universitat de Girona, Universitat de Lleida i Universitat Politècnica de Catalunya.

El CFGM Construcció s'imparteix a l'Institut Castellet des del 2002, en aliança amb el Gremi de Constructors de Manresa i Comarques, un cicle que a la Catalunya Central només es pot cursar a Sant Vicenç de Castellet i que forma els alumnes en un àmbit laboral que genera una gran demanda de professionals qualificats.