Montserrat, Món Sant Benet i la Cova de Sant Ignasi, entre els espais turístics més ben valorats de la demarcació

Tots tres recursos culturals reben una puntuació per sobre de 9 per part de qui visita la regió de Barcelona

Montserrat és un dels principals atractius turístics de la demarcació

Montserrat és un dels principals atractius turístics de la demarcació / ARXIU | MIREIA ARSO

Redacció

El Monestir de Montserrat, Món Sant Benet, i la Cova de Sant Ignasi de Manresa, figuren en el top-10 pel que fa als recursos culturals més ben valorats entre els turistes que visiten la demarcació de Barcelona, sense comptar la capital. Així ho recull el Monitor de reputació turística online 2024 del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, elaborat a partir de 2,1 milions d’opinions en línia d’usuaris als principals portals turístics, i que enguany arriba a la vuitena edició.

Tots tres espais superen el 9 sobre 10 en l'índex de puntuació. De fet, ho fan tots els recursos culturals inclosos en el top-10, però el Monestir de Montserrat està especialment ben posicionat en el rànquing, perquè ocupa la segona posició, després de Rupit, amb una puntuació de 9,38 (Rupit obté un 9,43). Immediatament per sota de Montserrat se situen el Poblat Ibèric Puig Castellar (9,37), la Seu d’Ègara (9,37), el Museu Romàntic Can Papiol (9,32), Món Sant Benet (9,31), el Reial Monestir de Sant Cugat (9,29), la Masia Freixa (9,29), el Pessebre vivent de Corbera (9,23) i la Cova de Sant Ignasi (9,21).

En conjunt, els visitants de la demarcació qualifiquen la seva experiència turística amb un 8,28 sobre 10, segons aquest mateix índex, de manera que continua el seu creixement sostingut dels darrers anys i, de fet, ara assoleix el seu millor resultat històric amb una centèsima més de puntuació que l’any passat i una dècima més que fa 5 anys. Tots els sectors analitzats a l’informe (allotjaments, restaurants i atractius turístics) obtenen una valoració més elevada que l’any passat.

Pel que fa als atractius turístics, amb un índex mitjà de 8,86 sobre 10, els millor valorats són els recursos d’enogastronomia (9,26) turisme actiu (9,06), cultura (9,05) i natura (9,05). I pel que fa als atractius culturals (on s'inclouen els tres de la regió central), que són el gran referent de l’experiència turística del visitant, concentren el 32% de les valoracions en línia dels turistes.

El sector d’allotjaments continua sent el que mostra un major creixement en el volum d’opinions, amb un 25,51% més que l’any anterior, fins a arribar a quasi 1 milió d’opinions acumulades (912.800). Aquest creixement ha estat acompanyat d’una lleugera millora en el seu índex de Reputació Online (del 8,04 al 8,06), i en aquest cas, les comarques que acumulen més opinions sobre allotjaments són el Baix Llobregat, el Maresme, el Garraf i el Barcelonès.

Pel que fa als restaurants, obtenen de mitjana un 7,97, lleugerament superior a l’any anterior (7,96). Els establiments amb més ressenyes són els del Maresme, seguits dels del Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès Occidental.