Bàsquet/Lliga Endesa

Ruslan Otvertxenko, exjugador del Bàsquet Manresa, mor als 33 anys

El periodista ucraïnès que ha donat la notícia explica a Regió7 que possiblement hagi tingut un atac de cor mentre dormia

Otvertxenko (a la dreta), el 2015, durant un reportatge amb el seu compatriota Maksym Sandul

Otvertxenko (a la dreta), el 2015, durant un reportatge amb el seu compatriota Maksym Sandul / Arxiu/Salvador Redó

Jordi Agut

Jordi Agut

El Bàsquet Manresa i la seva afició s'han mostrat impactats aquest diumenge al matí per la notícia de la mort de l'exjugador del club Ruslan Otvertxenko, que va actuar al club del Congost la temporada 2015-2016. Segons ha explicat a Regió7 el periodista que ha donat la notícia, el seu compatriota Oleksandr Proshuta, la mort li hauria sobrevingut de nit mentre dormia a conseqüència d'un atac de cor.

Otvertxenko va arribar a Manresa acompanyat del seu compatriota, el pivot Maksym Sandul. Era un escorta tirador i s'esperava que repetís el rendiment d'un altre ucraïnès, Serhii Gladyr, que havia jugat al Manresa durant tres temporades amb anterioritat. A l'hora de la veritat, es va mostrar un jugador irregular, que va actuar en 32 partits, amb unes mitjanes de 5,3 punts i 3,6 de valoració, i un percentatge de tirs de tres del 34%, el més baix de la seva carrera. Finalment, l'equip dirigit per Ibon Navarro va aconseguir la salvació en l'última jornada a Vitòria, tot i perdre, a causa de la derrota de l'Estudiantes a Sant Sebastià. Otvertxenko ja no va disputar aquell partit, descartat de la convocatòria.

A part del seu rendiment, a Manresa va deixar empremta pel seu bon caràcter. Dels dos ucraïnesos que van arribar, ell era l'únic que parlava anglès i gairebé feia de tutor del seu company Sandul. Cap dels dos no va seguir després d'aquell estiu. Després. Otvertxenko va tornar al seu país i va jugar al Budivelnyk, al Cherkasy, en dues etapes, i al Prometey. Es va retirar el 2021, amb només 31 anys.

Proshuta, el periodista que ha donat la notícia, ha explicat a aquest diari que "mai no havia tingut problemes cardíacs. Estic devastat perquè era amic d'alguns dels meus millors amics, hi mantenia contacte i hi havia jugat alguns partidets i tot". Des de fa anys, Proshuta és una de les veus més reconegudes del bàsquet europeu a les xarxes socials i ha mantingut l'activitat malgrat que no ha sortit de Kíev, tot i la guerra, i les condicions en què ha de viure i treballar. Des de la capital ucraïnesa es mostra content "que la gent el recordi com a una bona persona en un moment tan dur".

Tant el Baxi Manresa, com la Lliga Endesa, han fet missatges de condol per la notícia.