El Baxi Manresa s'acosta a la xifra de 3.500 abonats assolida la temporada passada

El Bàsquet Manresa ha presentat a la seu de Mútua Intercomarcal la plantilla per al proper exercici

Redacció

«Un clàssic». Tal com la va definir Pedro Martínez, l’entrenador del Baxi Manresa, la presentació de la plantilla del conjunt manresà a la seu de Mútua Intercomarcal és una cita ineludible per als jugadors, tècnics i directius de l’entitat, exercici rere exercici. Ahir, nou dies després que el primer grup de basquetbolistes del Baxi Manresa passés les proves mèdiques al CIMETIR, es va desenvolupar l’acte de presentació de la plantilla bagenca per a la temporada 2023-24.

Il·lusió. Engrescament que s’experimenta amb l’esperança o la realització d’alguna cosa. Aquesta va ser la paraula que més es va repetir, ahir al migdia, a la sala d’actes de Mútua Intercomarcal. Un entusiasme que comparteixen els seguidors de la formació dirigida per Pedro Martínez. No endebades, el gerent del Bàsquet Manresa SAE, Carles Sixto, va revelar que «a hores d’ara, ja freguem els 3.500 abonats, és a dir, quasi la mateixa quantitat que es va assolir la temporada passada».

 Un any enrere, el dia de la presentació de la plantilla, l’expresident executiu Jordi Serracanta va fer públic que s’havien recuperat els 3.000 abonats que tenia l’entitat abans de la pandèmia. Aleshores, el repte era apropar-se a la xifra de 3.500 que tenia el club la tardor del 2019, quan es va iniciar la temporada interrompuda per la crisi sanitària. 

El Bàsquet Manresa SAE va superar aquest desafiament i les bones sensacions i l’excel·lent joc que va oferir el conjunt de la capital del Bages en el darrer terç de la competició, a més de la consecució de l’anhelada permanència, semblen haver tingut incidència en el compromís i la fidelitat que mostren els aficionats.

Així doncs, quan encara hi ha renovacions pendents de tramitar, el Baxi Manresa ja ha registrat l’alta de dos-cents abonats. En aquest context, els responsables de la campanya d’abonaments treballen per assolir la xifra de 3.600 associats. Aconseguir-ho, permetria al Bàsquet Manresa SAE superar la quantitat de 3.578 registrada el 2008 i situar-se al llindar del rècord històric assolit el 1998: 3.622 abonats. Sens dubte, una dada que corrobora la confiança de la marea vermella en la tasca que desenvolupen el tècnic, Pedro Martínez, i el director esportiu, Xevi Pujol, a més d’evidenciar la necessitat d’executar l’ampliació de l’envellit Nou Congost.

Per a l’entrenador barceloní, la pretemporada d’enguany té diferències substancials a la de l’exercici anterior. La renovació de vuit dels basquetbolistes que van finalitzar el darrer curs esportiu (Dani Pérez, Dani García, Brancou Badio, Guillem Jou, Moussa Sagnia, Devin Robinson, Marcis Steinbergs i Martinas Geben) és «quelcom que té molts avantatges», reflexiona Pedro Martínez, «doncs comporta que no comencem de zero, implica que molts jugadors no ens poden sorprendre per com entrenen, per quina mentalitat tenen, per com juguen, doncs ja els coneixem. Els tècnics estem encantats d'haver pogut mantenir la columna vertebral d'una plantilla que, sobretot en el darrer tram de la temporada passada, va ser una plantilla exitosa. Hem incorporat jugadors nous, però el fet de no haver de començar de zero ens dona moltíssima tranquil·litat». L’entrenador del Baxi Manresa també va mostrar la seva satisfacció per poder treballar amb la majoria dels basquebolistes des de les primeres sessions preparatòries. «Esperem que Devin Robinson es pugui reincorporar aquest divendres i poder tancar la plantilla amb força rapidesa, encara que això no depèn únicament de nosaltres».

 L’ala-pivot de Virgínia va ser pare d’un nadó fa pocs dies i ha hagut de fer els tràmits burocràtics necessaris per tal que el nounat pugui viatjar amb avió fins a Catalunya. 

Tal com va ratificar Pedro Martínez, «aquesta temporada, volem configurar una plantilla de 12 jugadors que complementaran els basquetbolistes vinculats». Així doncs, resta per concretar el fitxatge de dos jugadors. El primer hauria de sortir del duet de basquetbolistes a prova integrat per l’ala-pivot serbi Nikola Jovanovic (29 anys, 2,11 m) i el pivot danès Jonas Zohore (32 anys, 2,10 m). «Els hem portat perquè són jugadors que juguen en una posició en la qual encara tenim problemes. Prendrem la decisió sobre la seva hipotètica incorporació la setmana vinent. Primer, jugarem el partit de dissabte contra l'UCAM Múrcia amb la participació d’ambdós. Fer-ho, ens donarà una mica més d'informació», va detallar el tècnic. Per completar la plantilla «ens faltaria un tirador. Quan més alt sigui, millor, però sobretot ha de ser un basquetbolista que es caracteritzi pel seu bon llançament», va concretar. El Baxi Manresa ha fet dos fitxatges, fins ara: el base Brandon Taylor (29 anys, 1,78 m) i l’escorta Travante Williams (30 anys, 1,96 m). 

Per últim, Pedro Martínez va ratificar que ser competitius en tots els partits «seria una bona senyal. La temporada passada no ho vam ser a la primera volta, però sí a la segona. Si ho aconseguim, crec que guanyarem més partits dels que perdrem, sobretot si no tenim lesions i si tots els basquetbolistes encaixen en l'engranatge de l'equip tal com preveiem», va explicitar. «Pel pressupost que té l’entitat, l'objectiu del Baxi Manresa ha de ser assolir la permanència, no perdre la categoria, però l'ambició de fer una gran temporada, tal com vam fer ara fa dos exercicis, de jugar la Copa del Rei i de classificar-nos per als play-offs pel títol és una il·lusió i un anhel que tots els membres de la plantilla i el cos tècnic tenim», va sentenciar. Sens dubte, comença un curs esportiu que pot ser apassionant.

Subscriu-te per seguir llegint