Bàsquet/Lliga Endesa

Pedro Martínez: "A veure si aconseguim entendre que el partit comença al minut 1"

El tècnic del Baxi valora l'esforç del seu equip contra "un gran rival" però lamenta un primer quart que "ens ha condicionat"

Pedro Martínez i Chima Moneke, rient abans del partit

Pedro Martínez i Chima Moneke, rient abans del partit / Aitor Bouzo/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

En la roda de premsa posterior a la derrota a Vitòria, Pedro Martínez reconeixia que "hem entrat molt malament en el partit, sense encert i tous. 29 punts rebuts al primer quart ho demostren, amb moltes cistelles fàcils, bàsquets i addicional.. touets. Després hem estat molt millor i crec que hem competit bé traient els vuit o nou primers minuts del partit, que són molt i no es poden treure. Ens ha condicionat".

El tècnic recordava que "en el primer quart hem fet 0 de 8 en triples i després n'hem fet 15, que està molt bé, però hem tingut la sensació que hem fallat massa tirs lliures per a un partit en què el rival no et regalarà res. Massa atacs en què no hem sumat i això també es nota".

Així, en els primers minuts del partit, "el Baskonia s'ha trobat molt còmode en les accions que tenen a veure amb el físic, com el rebot, la defensa de l'u contra u i tot els sortia massa fàcil. Feien un bloqueig, havíem de sobreajudar i anotaven un triple molt sols. Amb l'entrada de Dani García ha canviat el partit quant a agressivitat i pressionar la pilota. Està molt bé la reacció, però els partits duren quaranta minuts".

De tota manera, ha resumit dient que "el Baskonia ha estat superior. Si haguéssim tingut més encert i ells haguessin notat la pressió hi havia alguna possibilitat, però han anotat dos triples ben jugats després de fallar tirs lliures. D'aquí ve la seva qualitat i la seva facilitat per aconseguir avantatges. Del meu equip puc valorar l'esforç i rebaixar tants punts. A veure si aconseguim entendre que el partit comença al minut 1 i no a l'11 perquè no és la primera vegada que ens passa en el decurs d'aquesta temporada".

L'entrenador del Baxi també ha valorat positivament els aplaudiments rebuts per la que va ser la seva afició durant dues etapes i "vull creure que arriben pel compromís que vam demostrar quan hi vam ser".