Bàsquet/Lliga Endesa

Unicaja-Baxi: Una altra sortida de gran exigència

El Baxi visita dissabte a la tarda una de les pistes més inexpugnables de la lliga, amb els recursos justos però amb poc a perdre

Els jugadors de l'Unicaja, amb Sima i Kravish a davant, celebrant el triomf a Bilbao

Els jugadors de l'Unicaja, amb Sima i Kravish a davant, celebrant el triomf a Bilbao / A. Aguirrezabala/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

Les tres sortides que encadena el Baxi entre el final de novembre i el principi de desembre fan molt complicat rascar res a fora del Congost. Vitòria, amb derrota diumenge passat, Màlaga avui (18 hores, Movistar Deportes i Ràdio Manresa), davant d'un equip que encadena set victòries seguides a l'ACB, és segon i manté el gran estat de forma que el va portar a ser campió de Copa en el curs passat, i el Barça, vigent campió de lliga, el proper dia 13. Són d'aquelles sortides en les quals es diu que no hi ha res a perdre. Però els manresans s'ho volen prendre per l'altra banda i dir que hi ha molt a guanyar, ni que sigui amb absències i amb gent tocada.

Si no hi ha novetats d'última hora, el Baxi tindrà les baixes segures i fins després de Nadal ,segons el club, de Guillem Jou, Juampi Vaulet i Dani Pérez. Durant la setmana, a més, hi ha hagut jugadors amb problemes. Ho ha explicat al propi club, ja que aquesta setmana no hi ha hagut roda de premsa amb els mitjans, el tècnic, Pedro Martínez. "Aquesta setmana hem tingut problemes amb Pierre Oriola, que s'ha perdut alguns entrenaments, i Dani García també. Però sembla que ho estan superant i esperem que no hi hagi problemes".

Si es pot comptar amb la mateixa convocatòria que contra el Baskonia, amb els júniors Max Gaspà i Ladji Coulibaly a la llista, Martínez espera "a veure si podem sortir millor que l'altre dia. És complicat perquè aquests equips físics, com aquests dos que tenen moltes similituds, comencen, i més a casa, al 200%. Si comences al 90% ja et treuen una diferència important. A veure si durant aquests alts i baixos que tenim, que són normals, els baixos no siguin gaire llargs".

De l'Unicaja, "han guanyat deu dels onze últims que han jugat. Manté l'equip de l'any passat, juga molt bé, amb ritme i una defensa agressiva i res no és per casualitat. Si van segons és perquè ho fan tot molt bé i van guanyar a la pista del Madrid, l'únic que els ha guanyat [a part del Fenerbahçe posteriorment a les declaracions]. A la seva pista, a més, estan clavant unes bones pallisses. Això per la seva part. Per la nostra, intentarem competir com la setmana passada, ser sòlids a darrere i jugar un bon partit si volem tenir opcions".

Barreiro, baixa local

Per la banda de l'Unicaja, Jonathan Barreiro és baixa després d'haver-se trencat l'escafoide esquerre en la visita de dissabte passat a Bilbao. El seu entrenador, Ibon Navarro, explicava que "és una baixa important per a nosaltres. Entre Ejim i Taylor el suplirem, però és el nostre tres gran, que ens dona defensa i rebot en aquesta posició i estava en un nivell de confiança molt alt".

Navarro, juntament amb els pivots Sima i Kravish, forma el grup d'exjugadors del Manresa que ara són a Màlaga. Del seu rival de dissabte, l'entrenador vitorià recordava que "ens enfrontem a l'equip amb el millor percentatge de rebot ofensiu de la lliga, amb el 33%, que és una barbaritat, tot i que nosaltres siguem els millors en el rebot defensiu. Aquesta és una de les claus. També és important el control dels seus punts fàcils en transició. És un equip que corre, molt agressiu i necessitem igualar la seva energia i el compromís de fer-ho durant els 40 minuts".

Navarro també incidia en què "és l'equip que tira més de tres. Qualsevol jugador seu ho pot fer. Juguen amb molt valentia i agressivitat i amb coses senzilles fetes a un nivell excel·lent. Tenen tres baixes, però les poden suplir amb el compromís de tots. A més, tenen dos jugadors com Badio i Robinson que destaquen molt a nivell estadístic".

Enfadat amb el tennis

Abans del partit, Ibon Navarro ha mostrat el seu enuig pel fet que s'hagi trigat tant a desmuntar la pista de tennis on es va jugar la fase final de la Copa Davis el cap de setmana passat. "estem disgustats perquè hi tindrem els mateixos entrenaments que el Baxi. L'any passat es va fer un esforç perquè ens hi poguessim entrenar dos dies abans del partit i aquest any, no. En desconec el motiu. El dia abans del partit no és el millor per agafar sensacions i sentir-nos com a casa. L'any que ve sembla que la Copa Davis es tornarà a jugar aquí, espero que es torni a fer l'esforç per recuperar la pista com abans millor".