Bàsquet/Lliga Endesa

Arnau Cortijo, del Bàsquet Manresa, és triat jugador més valuós de la prèvia de la Minicopa

El tècnic del primer equip, Pedro Martínez, mostra a les xarxes la seva oposició a donar guardons individuals a campionats infantils d'equips

Arnau Cortijo, amb el premi de l'MVP de la prèvia de la Minicopa

Arnau Cortijo, amb el premi de l'MVP de la prèvia de la Minicopa / David Grau/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

El jugador del Bàsquet Manresa Arnau Cortijo ha estat guardonat amb el premi al jugador més valuós (MVP) de la fase prèvia de la Minicopa que s'ha disputat durant tres dies a Tarragona. Cortijo ha estat peça fonamental del conjunt de Josep Santasusana, que va obtenir la classificació directa per a la Minicopa de Màlaga després de guanyar els tres partits disputats, contra el Casademont Saragossa, el Fundación Breogán i el Cajasiete Canàries.

El basquetbolista dels manresans va fer durant els tres partits unes mitjanes de 21 punts, 15 rebots i 3,3 assistències per a una valoració de 33. En el primer partit, contra els aragonesos, va anotar la cistella determinant per a la victòria per 93-92. Aquell dia va anotar 28 punts i va capturar 11 rebots.

En el segon partit, davant del Breogán, va fer un 13-13 de punts-rebots i va acabar amb 25 de valoració. Finalment, davant dels insulars, va arribar al màxim de valoració (38) amb 22 punts, 21 rebots i 5 assistències.

La decisió de l'ACB de donar premis individuals en aquesta competició, però, no és compartida per gent del bàsquet com el tècnic del primer equip del Baxi Manresa, Pedro Martínez. A través de les seves xarxes socials, ha mostrat la seva oposició al fet que es concedeixin aquests premis a jugadors tan joves en un esport d'equip.

El dia anterior, Martínez ja havia felicitat l'equip i havia fet incidència a no fer gaire cas de la difusió de les jugades individuals que s'han vist a la prèvia de la Minicopa i que s'han vist aquests dies per Internet, bàsicament de part del compte de la Lliga Endesa.

La tercera jornada de la prèvia de la Minicopa ha servit per saber el nom dels dos equips que faltaven per entrar a la fase final. Es tracta del Casademont Saragossa, que ha derrotat el Gran Canària per 100-80, i el Bàsquet Girona, que s'ha imposat per 56-79 a l'UCAM Múrcia. A part d'aquestes dues formacions, també disputaran la fase final el Reial Madrid (campió), l'Unicaja (organitzador) i el Bàsquet Manresa, el Barça, el Joventut i el València (primers de grup a Tarragona).