Bàsquet/Lliga Endesa

Pedro Martínez: "Hem d'estar contents per com hem superat les adversitats"

L'entrenador del Baxi ha sumat aquest dissabte el seu triomf 150 en lliga amb el club en 326 partits, el 46% dels disputats

Pedro Martínez, inusualment explícit durant el partit contra el Girona

Pedro Martínez, inusualment explícit durant el partit contra el Girona / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

Pedro Martínez, que segons dades de Xavier Prunés aquest dissabte ha aconseguit el seu triomf número 150 a l'ACB amb el Manresa, explicava que "per guanyar el partit no era tan important l'inici, però sí per tenir bone sensacions i agafar confiança. Hem fet una bona primera meitat i el tercer quart l'hem començat bé, però ells han estat increïbles, amb 5 de 6 triples i s'han posat per davant. Aquí hem tingut una reacció molt bona, hem estat bé a darrere i s'ha decidit el partit al final del tercer quart amb un triple de Steinbergs molt important. Hem d'estar contents de com hem superat les adversitats. Hem superat bé la zona, tot i patir amb la defensa del bloqueig directe. Hem estat consistents".

Respecte de si ha estat el triomf amb més jugadors aportant-hi molt, "totes les victòries per a equips com el nostre i avui és el que tenim més al cap. Hem guanyat un bon equip i, com ens passa a nosaltres, juguem a un ritme molt alt i fem i ens fan punts. S'ha vist un bon partit de bàsquet. Si ets del Manresa avui t'agrada més que si ets del Girona. Crec que és la manera correcta de jugar a bàsquet, tot i que n'hi ha d'altres que són respectables. Avui ens ha sortit a cara i a casa tenim un punt extra davant dels nostres aficionats".

Sobre el fet de jugar contra un equip amb el mateix estil de joc, "no es tracta només de contrarestar, sinó simplement jugar a bàsquet i posar el fil a l'agulla en certes coses. Ells n'han fet de noves, amb el bloqueig i continuació amb el quatre que ens ha buscat debilitats nostres. No hem fet res especial per tallar el ritme del Girona i ens hem ocupat de nosatres. I ells igual. Tots dos equips hem tirat bé de tres punts, amb un número alt, i és bo. M'agradaria que no tiressin tant de tres però és difícil. Juguen amb un ritme desinhibit, preparats per tirar. Estan fent una temporada impressionant i té a veure amb tenir la mentalitat de jugar obert i de mirar a la cara els altres"

Ha valorat també que "estem en balanç positiu i això està bé. Cal mirar endavant. Això és molt llarg. El bo del d'ara és que tenim tres jugadors importants lesionats i l'equip està per sobre d'aquestes situacions". I sobre els seus 150 triomfs en 326 partits, el 46% del total, "la millor dada és la supervivència. Estic orgullós de pertànyer al Manresa i sumar victòries i partits amb el club és un orgull molt gran, segurament el més gran de la meva carrera professional"