L'Ajuntament de Gironella inaugurarà aquest cap de setmana els dos circuits d’orientació permanents del municipi, un centrat al nucli urbà, i l’altre al seu entorn. Tot i que els mapes es podran aconseguir gratuïtament, pel dia de l'estrena se n’ha creat una edició especial solidària, que tindrà un preu de 5 euros i que es destinaran a La Marató de TV3.

Segons Lurdes Roset, regidora d’ensenyament, “la creació dels dos circuits d’orientació va sortir del Consell d’Infants de l’any 2020-2021, però fins ara no l’hem pogut materialitzar”. Els dos circuits els ha dissenyat el Club d’Orientació del Berguedà i els ha finançat l’Ajuntament de Gironella i l’Agencia de Desenvolupament del Berguedà.

El mapa del circuit urbà té un total de 12 fites, però es poden repartir en 3 circuits diferents: el curt, de 5 fites i 2,5km en línia recta; el mitjà, de 7 fites i 3,1km en línia recta; i el llarg, de 12 fites i 6,1km en línia recta. El punt de sortida és la plaça Doctor Armengou.

El mapa del circuit de la zona esportiva i Cal Ramons, amb inici a l’aparcament d’autocaravanes, té un total de 17 fites, i també es poden fer 3 circuits diferents: el curt, de 8 fites i 1,8km en línia recta, el mitjà d’11 fites i 4,1km en línia recta, i el llarg, de 17 fites i 6,5km en línia recta.

Roset explica que els mapes es poden descarregar gratuïtament a la web de visitgironella.cat, però també es poden obtenir de forma gratuïta als següents establiments comercials: La Llar, Sabateria Les Novetats, Serra Esports, Forn Julió, La Cooperativa, al bar del camp de futbol municipal els dies de partit i a la piscina municipal durant la temporada d’estiu.