El cap de personal de Berga plega després d'un segon retard en les nòmines

Els pagaments als treballadors de l’Ajuntament i càrrecs polítics s’han fet amb un dia i mig de retard

El regidor de Recursos Humans, Ramons Camps (esquerra), ha assumit la resolució del conflicte

El regidor de Recursos Humans, Ramons Camps (esquerra), ha assumit la resolució del conflicte / Anna Costa

El cap de recursos humans de l’Ajuntament de Berga ha deixat la feina després de l’advertència de l’equip de govern de la manca d’eficiència arran del segon retard en el pagament de les nòmines. El darrer ha estat aquest gener, quan les nòmines s’han pagat un dia i mig tard.

L’endarreriment dels pagaments afecta a tota la plantilla, unes 160 persones, i també als càrrecs polítics. El regidor Recursos Humans, Ramon Camps (ERC), ha explicat que «l’organització del temps ha estat deficient» i hi ha hagut «una organització incorrecta del servei».

El retard d’aquest gener en el pagament de les nòmines ha estat el segon en cinc mesos. Ramon Camps ha exposat que al mes d’agost hi va haver el primer endarreriment i es va fer arribar una carta d’amonestació al cap de recursos humans per avisar-lo que l’organització del servei no era òptima. Fins a final d’any el funcionament va ser correcte però aquest mes passat hi ha hagut una nova demora, propiciada també per «motius tècnics», tal com ha dit l’alcalde, Ivan Sànchez (CUP), i ha argumentat el regidor Camps: «qüestions tècniques en el sentit que amb l’any nou hi ha canvis que s’han d’incorporar i que poden alentir els processos».

Ambtot, ha insistit que l’endarreriment de les nòmines «és una falta molt greu». Per això, segons ha anunciat el regidor, «teníem previst exposar al treballador la voluntat d’obrir-li un expedient». Un expedient que s’hi hagués prosperat podia acabar amb l’acomiadament del treballador. En aquest cas, l’alcalde de Berga defensava «mesures dràstiques internes per evitar nous endarreriments en les nòmines», ja que «és normal que els treballadors vulguin cobrar quan toca. Entenem que aquest dia i mig pot ser un problema per a treballadors de la casa, ja que tothom té les casuístiques familiars que té».

No s’ha arribat al punt d’acomiadar al cap de recursos humans perquè ell, davant l’amenaça, ha optat per plegar i deixar vacant un lloc de treball que ocupava com a interí. En aquest sentit, el regidor ha recordat que ja s’està treballant en les bases per treure a concurs la plaça i que ara s’haurà d’accelerar el procés

El comitè d’empresa, per la seva banda, ha convocat aquest dijous una assemblea de treballadors per comentar la situació i les mesures arran d’aquests dos endarreriments en el cobrament dels nòmines. Regió7 va intentar, sense èxit, posar-se en contacte amb el portaveu del comitè o algun altre treballador.