Un espai pels cracs del motor a la Fira de Sant Josep de Gironella

El cotxe de l’equip de ral·lis VisitGironella també serà a l’avinguda Catalunya

Cotxe de competició durant la Fira de Sant Josep, a Gironella

Cotxe de competició durant la Fira de Sant Josep, a Gironella / Arnau Valverde

Una de les novetats de la Fira de Sant Josep de Gironella d’enguany és la creació d’un espai d’exposició a l’avinguda Catalunya amb vehicles dels gironellencs i gironellenques amb carrera al món del motor. Grau Franch, Sara Sànchez, Roger Ballús, Franc Serra, Ariadna Segura, Kevin Colomé i Pep Ribera seran a la mostra amb els seus vehicles per haver fet història en la seva disciplina. 

El regidor de Promoció Econòmica de la vila, Santi Felius, expressa que l’objectiu és que "els i les referents del motor del municipi tingui el seu lloc a la fira", però a l’hora mantenir el lligam d’aquesta amb el motor. 

A més, a l’avinguda també s’exposarà diumenge el cotxe de l’equip de ral·lis VisitGironella, que s’ha proclamat campió de rallysprint de Catalunya. En aquest sentit, es presentarà el nou cotxe amb què Dani Rabaneda i Manel Fernández Sosa competiran la temporada que ve.

A banda, hi haurà una exposició de nanocotxes de moda durant la postguerra, als anys 40. El mateix diumenge al matí, a les 10, l’associació Foc als pedals farà una exhibició de Bike Trial a la plaça de l’Estació. 

A la plaça Pi i Maragall de la localitat també se celebrarà, com cada any, la concentració de clàssics i vehicles d’interès esportiu, organitzada per l’Escuderia Gironella. La Fira de Sant Josep es dividirà, segons Santi Felius, en dues zones. La que hi haurà dedicada a les parades d’artesans, comerciants, gastronomia i entitats, i la dedicada al motor que inclourà una trentena de vehicles nous de concessionaris de proximitat, però també les noves propostes. 

El regidor Santi Felius destaca la gran afició al motor que hi ha a la localitat berguedana i prediu una molt bona acollida de les novetats. "És un dels interessos esportius amb més seguidors a la vila, per això creiem que les noves activitats al voltant del món del motor seran molt benvingudes", afirma Felius. 

L’objectiu de l’Ajuntament de Gironella és continuar donant un paper cabdal al motor, tot i la situació dels concessionaris del sector i l’aposta pel comerç local a la fira. 

Juga i guanya

L’Associació de Comerciants de Gironella ha organitzat la campanya "Compra, juga i guanya" per promoure les vendes en el marc de la Fira de Sant Josep. Així doncs, sortejarà 500 euros en 10 vals de 50 euros perquè els premiats se’ls gastin als comerços de la vila. Concretament, entraran al sorteig les persones que del 13 al 18 de març hagin comprat a les botigues de l’Associació de Comerciants i omplin una butlleta. Tal com detalla la presidenta de l’Associació de Comerciants de Gironella, Núria Masforroll, aquest dissabte 18 de març es farà el sorteig i els diners en joc es podran gastar el diumenge de fira, el dia 19, o durant tota la setmana vinent, del 20 al 25 de març, a la vila. Els comerciants confien que la cita de diumenge a Gironella amb la Fira de Sant Josep sigui reeixida i esperen "un dia festiu i de molta gent" al centre d’aquesta localitat berguedana.