Berga viu una primera jornada de la Fira de Maig més artesanal amb nombrosos visitants

El passeig de la Indústria és un aparador per al sector artesanal, empreses, entitats i concessionaris de vehicles

La Fira de Maig de Berga, la mostra multisectorial més potent del Berguedà, ha arrencat amb força. Ahir, primer dia de fira, l’assistència de públic va ser molt bona. La regidora de Promoció Econòmica de Berga, Roser Rifà, en feia un bon balanç a última hora de la tarda:«Ha estat una jornada molt concorreguda, amb gent a tot arreu, tant a les parades com també en la participació als tallers i activitats».

Tot i que ahir al matí l’afluència de públic era més aviat local, a la tarda l’afluència de visitants va anar guanyant terreny i el moviment de gent amunt i avall era constant. «Les sensacions són molt bones», assenyalava l’alcalde, Ivan Sànchez.

El passeig de la Indústria és un bon aparador per a empreses, entitats, concessionaris de vehicles, expositors artesans i agroalimentaris, i enguany també per a partits polítics. Tampoc no hi falten les actuacions musicals, jocs tradicionals i tallers per als més petits, i les exhibicions de dansa i esportives, que enguany han recuperat l’escenari de la plaça Viladomat, a tocar del passeig. Una altra novetat d’enguany ha estat l’aposta per un espectacle de gran format al mateix recinte firal, a l’espai de la plaça de Viladomat. Al’hora de tancar l’edició d’aquest diari era previst que comencés l’espectacle L’Home Orquestra, protagonitzat per l’humorista Peyu.

L’oferta és àmplia i els berguedans i visitants en feien, en general, una valoració positiva. Els expositors també, alguns més que d’altres, ja que no sempre el moviment de gent implica bones vendes. Al migdia, segons alguns artesans alimentaris, eren «una mica fluixes», però confiaven que s’animés en les properes hores. El sector artesanal té enguany una presència destacada, amb alimentació i altres productes. En total, una setantena de parades.

Pel que fa al sector de l’automoció, els concessionaris recuperen de mica en mica la seva presència a les fires,   «gràcies al fet que hi torna a haver més estoc de vehicles», explicava ahir a Regió7 Elisabet Calafell, administradora d’Automòbils Calafell, de Berga. Amb les marques Ford i Citroën, presenten les novetats a la fira de Berga, «i no només hi hem portat cotxes nous, sinó també km 0». L’estoc de vehicles, de diferents marques, és ampli i és un reclam per a molts dels visitants:«Molta gent mira els cotxes. I la funció de ser a la fira és fer notar la presència de les nostres marques a la ciutat, ensenyar cotxes i fer contactes amb persones interessades», remarcava Calafell.

Subscriu-te per seguir llegint