El transport escolar del Berguedà traslladarà aquest curs 451 alumnes de primària i secundària

El Consell gestionarà 31 rutes a tota la comarca

Transport escolar al Berguedà

Transport escolar al Berguedà / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà gestiona aquest curs 31 rutes que transportaran 451 escolars de primària i secundària des dels seus nuclis de població fins als centres on estan escolaritzats. El curs 2022-2023 hi va haver 29 rutes i es van transportar 467 alumnes, mentre que el curs 2021-2022 se’n van transportar 407.

Aquestes rutes es realitzen amb diferents tipus de vehicles segons la ruta i nombre d’alumnes, sigui amb autocar, taxi o vehicle adaptat.

Formació de seguretat

Coincidint amb l’inici del curs escolar, aquest dimarts l'ens comarcal va acollir una sessió formativa sobre la seguretat al transport escolar impartida per part de Mossos d’Esquadra de Trànsit. Es va adreçar als monitors i monitores acompanyants del servei de transport escolar del Berguedà amb l’objectiu de prioritzar la seguretat del servei.

La part teòrica es va fer a la seu del Consell, a Berga, mentre que la pràctica va tenir lloc en un dels busos que presta el servei de transport escolar. Les monitores que hi van assistir van rebre informació sobre com actuar per evacuar el bus en cas d’emergència, indisposició del conductor o l’ús dels cinturons de seguretat i la farmaciola, entre altres aspectes. 

Sessió informativa per als monitors i monitores del servei de transport escolar, ahir

Sessió formativa per als monitors i monitores del servei de transport escolar, ahir / CC Berguedà